već osuđen zbog afere Šipan / USKOK zbog tvrđave Revelin pokrenuo novu istragu protiv Vlahušića

Image
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Istragu za zlouporabu položaja i ovlasti, odnosno poticanje na to nedjelo, Uskok je pokrenuo nakon policijske prijave

9.2.2015.
16:02
Grgo Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Uskok je pokrenuo novu istragu protiv bivšeg dubrovačkog gradonačelnika Andre Vlahušića zbog sumnje da je grad oštetio za najmanje milijun kuna pogodujući ugostitelju Lukši Frankoviću koji je koristeći tvrđavu Revelin, po tvrdnjama tužiteljstva, nezakonito zaradio preko dva milijuna kuna.

Istragu za zlouporabu položaja i ovlasti, odnosno poticanje na to nedjelo, Uskok je pokrenuo nakon policijske prijave, navodi se u priopćenju na službenoj internetskoj stranici državnog odvjetništva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dubrovnik oštećen za najmanje milijun kuna?

U Uskoku ističu da je Vlahušić na traženje vlasnika ugostiteljskog obrta da mu osigura "obavljanje ugostiteljskih usluga u prostoru cijele glavne dvorane u tvrđavi Revelin, poduzeo niz radnji kojima je na štetu grada drugookrivljeniku pribavio znatnu nepripadnu imovinsku korist".

Tako je još prije raspisivanja javnog natječaja za davanje u najam točno neutvrđenog dijela glavne dvorane, Vlahušić s Frankovićem dogovorio da će njegov obrt, neovisno o uvjetima natječaja, za cijenu zakupa dijela glavne dvorane dobiti cijeli prostor kao i da će gradu plaćati samo dio prihoda od ulaznica. Grad se osim toga obvezao da će neosnovano participirati u plaćanju troškova čišćenja i zaštitarske službe, sumnjaju u Uskoku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlahušić je, navodno, nakon zaključivanja ugovora o zakupu u kolovozu 2010. Frankoviću omogućio i neplaćanje dvije mjesečne zakupnine u iznosu od 115.200 kuna. Na taj je način Frankoviću navodno pogodovao da nezakonito zaradi najmanje 2.2 milijuna kuna, a Dubrovnik oštetio za najmanje milijun kuna.

Osuđen zbog Afere Šipan

Nakon što je u javnost procurila informacija da policija istražuje nezakonitosti u vezi Revelina Vlahušić je medijima tvrdio da se veseli prijavi, jer je nakon posljednjeg suđenja u tzv. aferi Šipan u kojoj je nepravomoćno osuđen na jednogodišnju uvjetnu kaznu, pobijedio na lokalnim izborima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U međuvremenu u Dubrovniku je Vlada raspustila Gradsko vijeće i razriješila gradonačelnika zato što nije donesen proračun za ovu godinu niti odluka o privremenom financiranju, a prijevremene izbore raspisala je za 8. ožujka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo