U ribarnicama se radi punom parom. Prije Velikogpetka treba napuniti vrećice posnom hranom. Što je Uskrs bliže, to je ponuda manja, zato se kupuju i jaja koja će prvo u boju pa onda na stol - pazi se na svaku sitnicu. Obično sitnija idu za bojanje, a krupnija za kolače.
Hrvati će prema procjenama, ovog Uskrsa pojesti oko 2500tona mesa i oko 30 milijuna jaja. Sve to većinom je iz uvoza, jer će kupiti tek 42% domaćih proizvoda. Jer domaće je - skuplje.
Prema cijenama se bira gdje će se kupovati. Najpopularniji su
hipermarketi, tamo će kupovati polovina građana, u male dućane će
njih 31%, dok će svega 26% na tržnice.
"Kad su u pitanju mesni proizvodi bar od svinjskog mesa, cijene
su znatno niže nego prethodnih godina iz prostog razloga jer je
cijena mesa kod nas a posebno u europi znatno niža",
kaže Branko Bobetić, direktor
Udruge proizvođača mesa i mlijeka.
Oni koji će sve to pojesti već su krenuli na produljeni vikend. Na zagrebački autobusni kolodvor svakako treba doći puno prije polaska autobusa da se stigne kupiti karta.
Vlakovi voze po voznom redu i bit će pojačani, a one koji će na put automobilom, čeka gužva na cestama.