Tri prirodna načina kako odčepiti odvod

shimmer fallback

Kad tad se svi nađemo u situaciji da nam se začepi odvod sudopera, umivaonika ili u kadi, samo birajte.

21.8.2014.
10:10
Play logo

Sol, soda bikarbona i ocat

Postoji nekoliko kombinacija upotrebe ova tri sastojka, no vi možete i sami pronaći koji vama najviše odgovara. Prema jednom trebali biste upotrijebiti po pola šalice od svega navedenog, pomiješati ih, sve izliti u odvod i preliti ključalom vodom.

Prema drugom receptu, trebate iskoristiti pola šalice octa i 3/4 šalice sode bikarbone. Prvo ulijte u odvod sodu bikarbonu, a zatim ocat. Začepite odvod i pola sata kasnije sve prelijte vodom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za treći recept trebat će vam pola šalice sode bikarbone, dvije žličice soli i šalica octa. Izlijte ih sve u odvod i prekrijte. I u ovoj situaciji trebate pričekati neko vrijeme prije nego pustite vodu.

Deteržent za pranje suđa

Jedan od najjednostavnijih načina da odčepite začepljeni odvod jest da upotrijebite deterdžent za pranje suđa. Ovaj način možete isprobati samo u situaciji kad odvod nije u potpunosti prekriven vodom, točnije kad voda sporo teče.

Sve što trebate učiniti je u odvod sipati malo veću količinu (ali nemojte pretjerati!) deterdženta, a zatim ga preliti vrelom vodom. Ako je do začepljenja došlo zbog nakupljene masnoće, možete biti sigurni da će ovo riješiti problem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odčepljivač odvoda, žičana vješalica ili sajla

Play logo

Najprirodniji izbor za prvu ruku je odčepljivač odvoda, kojeg svi imaju doma. No budući da je to prva stvar koju svi probaju, velika je šansa da nećete dugoročno riješiti stvar. Možete iskoristiti i žičanu vješalicu koju ćete malo izravnati i izvući van sve što je zapelo na vrhu odvoda (očekujte svašta) ili sajlu koju ćete provući cijelim putem kako bi raščistila prolaz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isprobajte navedene prijedloge i sigurno ćete naći jedan baš po svojoj mjeri.

Schitt's Creek
Superstar
Život na vagi
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Señorita 89
Ja sam Zlatan
Britain's Got Talent
Play logo