HOROR U TEKSASU / Pijana žena pokušala utopiti djevojčicu (3). Majka ju je srećom uspjela spasiti

Image
Foto: Euless Police Department

'Majka je na kraju uspjela izvući kćer iz vode, nakon čega je curica iskašljavala vodu'

24.6.2024.
10:53
Euless Police Department
VOYO logo

Žena u Teksasu optužena je za pokušaj ubojstva i ozljeđivanje djeteta nakon što je uz rasističke izjave pokušala utopiti trogodišnje dijete. Incident se dogodio u bazenu stambenog naselja, priopćila je policija. Lokalni ogranak Vijeća za američko-islamske odnose je kazao da dijete pripada obitelji iz Palestine te je pozvao nadležne vlasti da istraže incident jer je moguće da se radi o zločinu iz mržnje, javlja The Guardian.

Sve se dogodilo 19. svibnja kada je policija zaprimila dojavu da su se dvije žene sukobile na bazenu stambenog kompleksa. Svjedoci su policajcima rekli da je pijana Elizabeth Wolf (42) pokušala utopiti malenu djevojčicu i svađala se s djetetovom majkom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Majka je policiji rekla da ju je Wolf ispitivala odakle je i je li dvoje djece koja su se igrala na bazenu njezino. Vijeće navodi da je majka djeteta na bazenu nosila hidžab, odnosno islamsku maramu, i pokrivajući kupaći kostim.

Image
Novo izvješće /

U SAD-u zločini iz mržnje porasli za 11,6 posto u 2021. u odnosu na godinu prije. Uglavnom su potaknuti rasom

Image
Novo izvješće /

U SAD-u zločini iz mržnje porasli za 11,6 posto u 2021. u odnosu na godinu prije. Uglavnom su potaknuti rasom

Wolf je, navodi policija, počela govoriti ženi da ona nije Amerikanka, a zatim zgrabila njezinog 6-godišnjeg sina. Kad se dječak uspio istrgnuti, Wolf je uhvatila trogodišnju kćer i potopila je. Majka je na kraju uspjela izvući kćer iz vode, nakon čega je curica iskašljavala vodu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo američki državljani, podrijetlom iz Palestine, i ne znam kamo bih išla, a da se osjećam sigurno s djecom. U mojoj zemlji se ratuje, a ovdje se suočavamo s mržnjom. Moja kći je traumatizirana. Kad god otvorim vrata stana, ona pobjegne i sakrije se. Boji se da će opet doći ona gospođa i utopiti je", citiralo je Vijeće majku.

Teksaški zastupnik Salman Bhojani je rekao da je šokiran i užasnut navodnim rasističkim i islamofobičnim događajem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nema mjesta mržnji u Eulessu ili bilo gdje u našoj državi", kazao je te se zahvalio policiji na brzom uhićenju.

POGLEDAJTE VIDEO: U tjedan dana tri napada na strane radnike. Kako je zastrašivanje ilegalnim migrantima postalo izborni sport?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo