ZABRANA PUŠENJA NA JAVNIM MJESTIMA: / U ovom gradu više se neće moći zapaliti cigareta na stadionima, grobljima, u parkovima...

Ova mjera u Milanu stupa na snagu od 1. siječnja iduće godine, pušenje na otvorenom - čak i u izoliranim područjima - u Milanu će potpunosti biti zabranjeno od 1. siječnja 2025. godine

21.11.2020.
10:45
Profimedia
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Zbog velikog onečišćenja zraka u Milanu, gradske vlasti od početka iduće godine uvode zabranu pušenja u tom gradu na autobusnim stajalištima i drugim javnim mjestima. Od 1. siječnja ljudi ne smiju pušiti ako ne mogu osigurati udaljenost od najmanje 10 metara od ostalih osoba, priopćila je milanska općina.

To znači da se više neće pušiti na otvorenim sportskim stadionima, na grobljima i u parkovima, kao ni na autobusnim stajalištima, navodi se u priopćenju. Pušenje na otvorenom - čak i u izoliranim područjima - u potpunosti je zabranjeno od 1. siječnja 2025. godine.

Sustavno kršenja pravila EU-a

Ta je mjera dio zakona o čistom zraku čiji je cilj suzbiti kronično visoku razinu emisije kancerogenih čestica prašine PM10 u Milanu. Europski je sud prošli tjedan ukorio Italiju zbog toga što je "sustavno i ustrajno" kršila pravila EU-a protiv onečišćenja PM10 česticama u velikim dijelovima zemlje, uključujući Milano.

Grad je priopćio da će postupno pooštriti prometna ograničenja za starija vozila, prisiliti benzinske pumpe da instaliraju punionice za električne automobile i zabraniti grijanje kuća na dizel. Ostale mjere čistog zraka uključivale su ivičnjake na peći na drva u pizzerijama, zabranu roštiljanja i vatrometa od 1. listopada do 31. ožujka te zahtjev da trgovine drže zatvorena ulazna vrata.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali