'vidio jednu rečenicu' / Vučić o Milanovićevoj izjavi o Kosovu: 'Pažljivo ću je pogledati'

Image
Foto: Milos Tesic/ATAImages/PIXSELL
Image
Foto: Milos Tesic/ATAImages/PIXSELL

Milanović je ranije danas ocijenio da će se Rusija pozvati na aneksiju Kosova i da "Krim više nikada neće biti Ukrajina"

30.1.2023.
13:52
Milos Tesic/ATAImages/PIXSELL
VOYO logo

Pažljivo ću pogledati izjavu predsjednika Republike Hrvatske, izjavio je u ponedjeljak srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić nakon ocjene Zorana Milanovića da je Kosovo "oteto od Srbije".

"Vidio sam u jednoj rečenici šta su mediji prenijeli, volio bih u cijelosti vidjeti tu izjavu hrvatskog predsjednika", rekao je Vučić na pitanje kako komentira Milanovićevu izjavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je na zajedničkoj tiskovnoj konferenciji poslije razgovora s češkim predsjednikom Milošem Zemanom u Beogradu istaknuo da će "s pažnjom pogledati" izjavu hrvatskog predsjednika o Kosovu.

Image
'nije aneksija' /

Srpski tabloidi o Milanoviću: 'Priznao je! Kosovo je oteto od Srbije'

Milanović je ranije danas ocijenio da će se Rusija pozvati na aneksiju Kosova i da "Krim više nikada neće biti Ukrajina".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja stojim iza Kosova i podržavam ga.. Ali tko je anektirao Kosovo? Međunarodna zajednica i mi. Oteto je od Srbije. (…) Nije aneksija, nego otimanje, dio teritorija koji je izvučen iz Srbije. Kako se to zove? Ekstrakcija. Nije šija, nego vrat. Ovo nije dovođenje u pitanja Kosova, nego cijelog koncepta u kojem netko misli da ima pravo na sve kad mu to odgovara, a kad to onaj drugi radi - onda je to kriminal", rekao je Milanović novinarima nakon ispraćaja 3. hrvatskog kontingenta u Litvu.

Milanovićeva izjava o Kosovu izazvala je i veliku pažnju i odobravanje u srpskim medijima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Versailles
Brak na prvu
Tajne vinove loze
Nestala
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbie u školi za princeze
Brak na prvu Australija
default_cta
Obiteljske tajne
ZLOGLASNI
Cijena strasti
VOYO logo