VLASNIK RESTORANA U SRBIJI PROMOVIRA CIJEPLJENJE: / 'Tko se cijepi, častim ga roštiljem. Imamo cjepiva i s istoka i sa zapada na meniju'

Image
Foto: screenshot / YouTube

Karantene u 2020.

4.5.2021.
21:23
screenshot / YouTube
Play logo

Cijepite se protiv covida-19 i zauzvrat će vam biti poslužena porcija vola s ražnja ili gulaša od divljači - u srpskom Kragujevcu. Vlasnik restorana Stavro Rašković ponudio je popularno lokalno jelo u utorak kao svoj način promocije cijepljenja i zalaganja za puno otvaranje restorana, kafića i barova u zemlji, koji mogu posluživati goste samo na terasama.

'Imamo cjepiva i s Istoka i Zapada na meniju'

Karantene u 2020. i restrikcijske mjere ove godine dovele su restoran Biblioteka kod Milutina do ruba opstanka, rekao je Rašković dok su deseci ljudi stajali u redu za cijepljenje i tanjur mesa s roštilja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naša trgovina i ugostiteljstvo snažno su pogođene, a ako je cijepljenje izlaz u tome slučaju želimo pridonijeti", dodao je.

Lokalne zdravstvene vlasti pretvorile su restoran u centar za cijepljenje Pfizerom i BioNtechom te kineskim Sinopharmom.

"Danas imamo cjepiva i s Istoka i Zapada na meniju, za svačiji ukus", rekao je Rašković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon doze Pfizera, tanjur govedine i pivo

Srbija je u prosincu prošle godine počela kampanju cijepljenja, omogućivši ljudima da izaberu cjepiva Pfizera/BioNtecha, AstraZenece/Oxforda, ruskog Sputnjika V i Sinopharma. Bane Jajić, 63-godišnjak iz Kragujevca, pohvalio je Raškovićevu ideju dok je uživao u tanjuru govedine i pivu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jednog dana, netko će reći da je čika Bane cijepljen ovdje", rekao je.

Play logo

Oko trećine od ukupno sedam milijuna Srba primilo je barem jednu dozu cjepiva. Covid-19 je u Srbiji dosad usmrtio 6456 osoba, a zaraženo ih je 694.473.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Život na vagi
Trag divljači
Tri sestre
Señorita 89
Laži sa mnon
default_cta
Raspoloženi za ljubav
Ljubav je na selu
Elon Musk show
Kako zadovoljiti ženu
Britain's Got Talent
default_cta
Obiteljske tajne
Play logo