Play ponuda

Više od 20 'krtica' otkriva nove tajne Vatikana

shimmer fallback

Skupina više od dvadeset "krtica" planira dostaviti još informacija iz Vatikana, prenijeli su u četvrtak talijanski mediji najave neimenovanih izvora iz Vatikana.

8.3.2013.
17:59
Play ponuda

"Mnogo nas je, više do dvadeset ljudi, koji su svi povezani sa Svetom stolicom. Mi smo muškarci i žene, laici i prelati", rekao je neimenovani izvor, koji se sam predstavio kao bivša krtica, u razgovoru za talijanski dnevni list La Repubblica prenosi HTV.

Anonimna izvješća navodnih insidera u Vatikanu pojavljuju se u talijanskim medijima u tjednima nakon što je Benedikt XVI objavio svoje odreknuće od papinskog položaja.

Konklava počinje u utorak

Mnogi mediji su nagađali da je jedan od motiva Benediktove abdikacije bio i takozvani slučaj Vatilekas prošle godine u kojem je uhićen Papin sobar zbog curenja crkvenih dokumenata talijanskom tisku.

Kardinali su u petak odlučili – konklava za izbor novog pape počet će u utorak 12. ožujka, izvijestio je Vatikan. Tako je odlučeno nakon kraćeg vijećanja, na kojem je bilo 151 kardinal među kojima je njih 115 kardinala koji će birati novog papu.

Play ponuda
Play ponuda