DOBIO OTKAZ / VIDEO Djelatnik u školi jurio za autističnim dječakom (3) pa ga onda udario u glavu. Pogledajte šokantnu snimku

Image
Foto: Screenshot Facebook

Lindsay je rekla da joj je školski upravitelj rekao da je njezinog sina, Braylena, zaposlenik 'doveo u red', no snimka sa sigurnosnih kamera pokazuje potpuno drugačiju sliku. Zaposlenik je nakon incidenta dao otkaz

19.9.2023.
11:38
Screenshot Facebook
VOYO logo

Roditelji 3-godišnjeg autističnog djeteta objavili su video na kojem se vidi kako zaposlenik škole udara njihovog sina u glavu, a zatim ga nosi naglavačke za oba gležnja.

Video koji je Taneshia Lindsay, podijelila na svojem Facebooku prikazuje sigurnosnu kameru iz hodnika Centra za rano učenje Rosa Parks u Daytonu, a sve je snimljeno 21. kolovoza, piše NBC News.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lindsay je rekla da joj je školski upravitelj rekao da je njezinog sina, Braylena, zaposlenik "doveo u red", no snimka sa sigurnosnih kamera pokazuje potpuno drugačiju sliku. Zaposlenik je nakon incidenta dao otkaz.

Na snimci se vidi kako dječak trči niz hodnik. Zaposlenik trči za njim, zatim ga udara u glavu i trogodišnjak pada na tlo. A zatim ga djelatnik škole nosi naglavačke držeći ga za gležnjeve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ravnatelj nam nije rekao cijelu istinu. Kao što vidite, bilo je mnogo gore od toga", rekla je Lindsay. Odvjetnik roditelja, Michael Wright, kazao je da je škola lagala obitelji i držala je u neznanju. "Nisu bili transparentni i moraju snositi odgovornost", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lindsay je rekla da je morala poslati e-mail Dayton Public Schools tri puta prije nego što je primila kratki isječak. Snimku je dobila u ponedjeljak, tri tjedna nakon incidenta.

Video je zaprimila tek 11. rujna, s time da je nije dobila u cijelosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zašto je Braylen tako bježao od njega? Možda nije bio zaigran. Ne znam. Ne znam jer su odrezali dio snimke", kazala je majka novinarima.

Školski okrug za sada nije objavio ime zaposlenika škole. Obitelj trogodišnjaka traži da se on uhiti i privede pravdi, ali ne planira ispisati Braylena iz škole. "On vjeruje svom učitelju. Želi ići tamo", objasnila je Lindsay.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo