USRED NOĆI NA PRAG JOJ DOŠLA ŽENA S TRUDOVIMA! / Nezaposlena liječnica prvi put porodila dijete i to u vlastitom domu

Nezaposlena liječnica iz Podunavca kod Vrnjačke Banje prije nekoliko dana je u vlastitom domu prvi put u životu porodila ženu.

6.12.2016.
12:53
AFP/Ilustracija, PHILIPPE HUGUEN

Nazaposlena liječnica Ivana Nikolić iz Podunavca, kojoj prije dva mjeseca nakon povratka s porodiljnog nije produžen ugovor u Hitnoj službi Vrnjačke Banje, ovih je dana liječnički poziv bila primorana odraditi u vlastitoj kući. I to ne bilo kakav. Ta nezaposlena liječnica prvi put je odradila posao ginekologa s kojim se dosad susretala samo na fakultetu - porodila je dijete koje je uranilo mjesec i pol!

Kako piše Blic, Nikolić je usred noći na vrata pokucala susjeda Jasmina Drenovak koja je automobilom iz mjesta Gračac krenula u bolnicu, međutim ispostavilo se da lažni trudovi nisu toliko lažni pa je pomoć potražila u Podunavcu sjetivši se Ivane dok je prolazila pored njezine kuće.

"Porođaj, gotovo! Samo sam joj tako rekla s vrata. Ali, Ivana je odreagirala krajnje profesionalno. Jedino se malo namučila dok je bebu natjerala da diše", kaže Jasmina, kojoj je Aleksandar peto dijete.

Ivana je potom stavila gumenu prostirku u sobu, polegla Jasminu, stavila rukavice i čekala bebu. "Na svu sreću beba je bila okrenuta kako treba, ali vodenjak nije pukao, i nisam imala čime ga probušiti, pa sam se malo uplašila kako ću to učiniti, jer nikada nikog nisam porađala. Samo sam bila na vježbama iz ginekologije. Potrgala sam rukama opnu oko bebine glavice da bi mogla disati. Budući da se porodila baš onako školski, uhvatila sam je za nogice i malo lupkala po leđima da bi zaplakala", ispričala je Ivana dodajući kako su joj se ruke počele tresti i koljena klecati tek kad su majka i dječak odvezeni u bolnicu jer je tek tada shvatila da je porođaj mogao krenuti drukčijim putem.

Možda će te zanimati

SVE TAJNE ZAGREBAČKE STRIPTIZETE /

'Političari su izuzetno neugodni, stalno dobivam bizarne ponude. Jedna je bila posebno jeziva...'

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali