Play ponuda

UPUTA IZ VATIKANA: / Ne pravite medijski šou s Gospom!

Image
Foto: PIXSELL, Zoran Grizelj

Kongregacija za nauk vjere navodno se na svom plenarnom sastanku održanom 24.

30.6.2015.
13:59
PIXSELL, Zoran Grizelj
Play ponuda

U intervjuu bosanskohercegovačkoj novinskoj agenciji Feni, nadbiskup vrhbosanski Vinko Puljić rekao je kako biskupima u ovom dijelu Europe još nije stigao nikakav dokument Kogregacije za nauk vjere, ali da je čuo priče kako su američki biskupi već dobili "upute" o Međugorju.

Američki biskupi dobili upute

"Nama na ovim stranama nije došao takav dokument. Čuo sam kako je za Ameriku dana uputa oko tih okupljanja gdje dolaze 'vidioci'. Zato je i papa Franjo dao jasnu izjavu da 'vidioci' ne prave medijski šou s Gospom. Vjera nije utemeljena na privatnom viđenju nego na objavi Isusa Krista", rekao je kardinal Puljić u intervjuu Feni.

Iako se u nekim medijima, napose talijanskim, već naveliko govori o tome, još nema službene potvrde da će Kongregacija za nauk vjere preporučiti biskupima da u svojim biskupijama ne dopuštaju sastanke, svjedočenja i viđenja koja održavaju međugorski vidioci, a vjernicima da ne sudjeluju u takvim događajima.

Čeka se službeni dokument

"Obično Sveta Stolica ne komunicira s biskupima preko medija, nego nam uvijek pošalje dokument koji nas upućuje što nam je činiti. Nažalost, meni ništa službeno nije došlo", kazao je nabiskup vrhbosanski.

On kaže kako je posebna papinska komisija o ukazanjima u Međugorju okončala svoj rad i zaključke dostavila Kongregaciji za nauk vjere, ali službena odluka još nije objavljena.

"Mi se biskupi ne možemo ravnati po napisima pojedinih medija, koji više idu za golicanjem javnosti, nego za donošenjem službenih zaključaka", zaključio je kardinal Puljić.

Play ponuda
Play ponuda