UMRO BRUTALNI UBOJICA ŽENA: / 'Jorkširski trbosjek' preminuo u engleskom zatvoru; 'Nitko neće pustiti ni suzu'

Bivši grobar osuđen je 1981. na život iza rešetaka 1981. nakon što je u od listopada 1975. do studenoga 1980. ubio 13 žena u dobi od 16 do 47 godina

13.11.2020.
12:44
Profimedia
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Jorkširski trbosjek Peter Sutcliffe (74), ubojica 13 žena, umro je u bolnici u Engleskoj. Sutcliffe je bio pozitivan na koronavirus, no odbio je liječenje, objavio je zatvor u kojem je služio doživotnu kaznu.

Bivši grobar osuđen je 1981. na život iza rešetaka 1981. nakon što je u od listopada 1975. do studenoga 1980. ubio 13 žena u dobi od 16 do 47 godina. Pokušao ih je ubiti još sedam, a otkrilo se da je stajao i iza mnogih drugih zločina.

Govorio da ga je poslao bog da ubija prostitutke

Njegovi su zločini bili brutalni, a javnost gnjevna jer ga policija ne uspijeva otkriti, iako se kasnije pokazalo da je u sklopu masovne istrage s njime razgovarala čak devet puta.

Sutcliffe je proveo oko 30 godina u zatvorskoj bolnici na jugoistoku Engleske nakon što mu je dijagnosticirana paranoidna shizofrenija. Tvrdio je da ga je poslao Bog da ubija prostitutke iako nisu sve njegove žrtve bile prostitutke.

U zatvor maksimalne sigurnosti prebačen je 2016. godine. Imao je bolesno srce i dijabetes i bio je gojazan. Nakon objave da je umro, engleski su mediji napisali da za njim "nitko neće proliti ni suzu".

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali