Play ponuda

PROŠAO I VUKOVAR / Obilazi razorene gradove u Ukrajini i otkriva sve strahote: 'Ovako to izgleda kada ruski svijet dođe u tvoju kuću...'

Ukrajinski novinar Volodimir Arijev obilazi oslobođena područja i opisuje stanje koje su Rusi ostavili

7.4.2022.
14:41
Play ponuda

Prošlo je više od mjesec dana od ruske invazije na Ukrajinu, a rat svakim danom postaje sve brutalniji. Mladi ukrajinski novinar Volodimir Arijev je 1995. izvještavao iz Vukovara.

Nakon narančaste revolucije se bacio u politiku i od 2007. godine je zastupnik u Ukrajinskom parlamentu. Kada su se Rusi prošli vikend povukli sa sjevera zemlje, Volodimir je sada dio tima koji ide od mjesta do mjesta i otkriva kako je izgledala okupacija.

Za RTL Direkt se javio iz Irpinja, grada koji je ostao upamćen zbog prizora masovne evakuacije preko srušenog mosta.

Image
UŽIVO, RAT U UKRAJINI /

UN izbacio Rusiju iz Vijeća za ljudska prava: EU zabranila uvoz ugljena, drva i - votke; Zelenskij: 'Situacija u Borodjanki mnogo strašnija nego u Buči'

Image
UŽIVO, RAT U UKRAJINI /

UN izbacio Rusiju iz Vijeća za ljudska prava: EU zabranila uvoz ugljena, drva i - votke; Zelenskij: 'Situacija u Borodjanki mnogo strašnija nego u Buči'

Eksploziv na svakom pedlju

"Ovako to izgleda kada ruski svijet dođe u tvoju kuću. Iza mene možete vidjeti uništenu zgradu u Borodianki. Ova stambena zgrada je potpuno razorena. Sve oko mene je potpuno uništeno. Ono što se dogodilo ovdje u Borodianki, Buči, Irpinju ne mogu nazvati drugačije osim genocidom jer i ovdje, kao i u Buči, pronađeno je stotine ubijenih civila. Ovo iza mene su bile ruske rakete spremne za granatiranje Buče, Irpinja i Kijeva", ispričao je Arijev.

"Hodam polako jer u svakom pedlju ovog područja se potencijalno nalazi eksploziv. Iza mene možete vidjeti kako izgleda moćan ruski raketni sustav nakon što je uništen pod ukrajinskom paljbom. Vrlo dobrom i preciznom paljbom", dodaje.

"Ova zgrada je potpuno srušena i ne može se obnoviti. Danas je više-manje miran dan, bilo je samo nekoliko eksplozija, zbog procesa čišćenja mina koji se provodi nakon što je ruska vojska napustila Kijevsku regiju. Glavna ideja je da se sada očisti područje nakon užasnih događaja", rekao je Arijev.

Sve o ratu u Ukrajini iz minute u minute pratite OVDJE.

Play ponuda
Play ponuda