POTEZ OČAJNIKA / Ukrajinska vojska objavila video oslobođanja Andrijivke, ali mrežama kruži i daleko zlokobnija snimka: To rade vlastitim vojnicima!

Image

Društvenim mrežama kruži i daleko zlokobnija snimka koja, kako se tvrdi, pokazuje da su Rusi pribjegli sovjetskim metodama iz najmračnijeg razdoblja Drugog svjetskog rata

16.9.2023.
18:14
Play logo

Treća zasebna jurišna brigada objavila je na svojim društvenim mrežama, kako kažu, snimku oslobođenja Andrijevke.

"Neprijatelj je pucao iz minobacača, a rafali su bili sve bliži i bliži. Jurišnici su nastavili loviti neprijatelja usred bojnog polja - u naseljenom području koje vrvi Rusima", priopćila je brigada uz snimku. Na snimci, nastaloj očito pomoću kamere na kacigi vojnika, vidi se ratom uništen krajolik. Dojam upotpunjava i tmurno vrijeme. Na snimkama se vide ukrajinski vojnici kako prolaze uništenim krajolikom te se sakrivaju iza ruševina. Cijelo vrijeme čuje se ubrzano disanje, a u pozadini se mogu čuti rafali i eksplozije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo

Rusi granatiraju vlastite vojnike koji se predaju

No društvenim mrežama kruži i daleko zlokobnija snimka koja, kako se tvrdi, pokazuje da su Rusi pribjegli sovjetskim metodama iz najmračnijeg razdoblja Drugog svjetskog rata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo

" U bezizlaznom položaju i s malo streljiva, ruske trupe u Andrijivki su pozvane da se predaju od strane napredujućih ukrajinskih jedinica. Kada su ruski vojnici pristali na predaju i počeli se predavati, ruski zapovjednici su namjerno usmjeravali artiljerijsku paljbu prema vlastitim vojnicima - i napredujućim ukrajinskim vojnicima. Ruski zapovjednici su ili namjerno ciljali svoje vojnike jer su pokušali predati se ili su ciljali ukrajinske vojnike ignorirajući činjenicu da će njihovi vlastiti ljudi biti ubijeni u tom bombardiranju.", navodi se u opisu snimke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo

Pogledajte video: Kim Jong Un oduševljen pozivom, ali i prijemom kod Putina

BKFC 50
Kalkanski krugovi
Love island UK
San snova
default_cta
Ljubav je na selu
Štrumpfovi
Bijela kraljica
Britain's Got Talent
default_cta
Pun mjesec
Play logo
Play logo
Play logo