'Ukrajina je kao djevojka koja se nikad nece udati'

shimmer fallback

Ruski premijer Dmitrij Medvedev napisao je clanak za novine u kojem tvrdi kako ce sudbina Ukrajine nalikovati na Tursku, koja vec 51 godinu ceka svoje clanstvo u EU.

15.12.2014.
14:02
Play logo

Ruski premijer Dmitrij Medvedev napisao je clanak za dnevni listNezavisnaja Gazeta u kojem iznosi svoje videnje ukrajinske krize.

Medvedev istice kako planirana ekonomska suradnja Ukrajine i EU podsjeca na neokolonijalizam. "EU treba Ukrajinu prvenstveno kao izvor sirovina i definitivno kao novo trziste za europske kompanije", napisao je ruski premijer, koji je izracunao da ce Ukrajina godisnje izgubiti 33 milijarde dolara kao rezultat lose politike koju vodi celnistvo te zemlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nema novca za Ukrajinu

Trenutno nitko u Europi ne izgara od zelje da Ukrajini posudi novac, istice Medvedev u svom tekstu, a garancija od milijardu dolara koju su spominjale SAD svele su se na prazne rijeci.

Play logo

"Nitko ne zuri pozvati Ukrajinu za stol kao ravnopravnog europskog partnera. Ne nude joj cak ni rezervnu stolicu, namjerno stavljaju tu zemlju u poziciju djevojke koja odlazi na sastanke koji nikad nece zavrsiti brakom. Dovoljno je pogledati Tursku- ta je zemlja potpisala sporazum o pridruzivanju prije 51 godinu, a i dalje nije clanica EU", pise Medvedev.

Ruski premijer prisjetio se sale jednog od svojih prethodnika, Viktora Cernomirdina, kojeg su jednom prilikom upitali za misljenje o tome kad ce Ukrajina postati clanica EU. "Odmah nakon Turske", brzo je odgovorio Cernomirdin. "A kad mozemo ocekivati da ce Turska postati clanica?", glasilo je sljedece pitanje, na koje je ruski politicar dao jednostavan odgovor- "Nikad".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Laži sa mnon
Superstar
Život na vagi
90 dana: Životi samaca
Darcey & Stacey
default_cta
Ljubav je na selu
Ekstremne sestre
Ljubav u divljini
Britain's Got Talent
Play logo