Play ponuda

U Subotici proizvode cipele vrijedne 5.000 eura!

shimmer fallback
2.11.2011.
11:35
Play ponuda

Poduzeće Leonardo, poznatog talijanskog proizvođača obuće Pakerson, čiji su vlasnici braća Antonio i Andrea Brotini, među najvećim je stranim proizvođačima u Subotici.

Riječ je o poduzeću koje godišnje izveze obuće u vrijednosti od oko dva milijuna eura. Budući da je izrađuju od azijskih i afričkih krokodila, par košta između 500 i 5.000 eura. Proizvodi ih 157 radnika, a vlasnici su u proizvodnju dosad uložili 1,5 milijuna eura.

Cipele za visoku modu

"Proširili smo pogone i prvi put tražili subvenciju države Srbije za zapošljavanje i obuku novih kadrova. Nedavno je odobreno oko tri milijuna dinara za zapošljavanje 22 radnika", izjavio je Antonio Brotini koji sa svojom tvrtkom u Srbiji posluje od 2003. Danas dnevno proizvede 200 pari cipela.

"U Subotici već radimo cipele za visoku modu. Prije nego što sam ovdje otvorio tvornicu obišao sam Rumunjsku, Bugarsku i Slovačku, ali sam samo ovdje našao vrhunsku kvalitetu u radu s kožom. To je izuzetno važno, jer je 60 posto posla ručni rad", kaže Brotini.

Cijena cipela u Rusiji, Italiji, arapskim zemljama... ovisi o marži. Tako ih se može pronaći i po 450 eura, ali posebna klijentela u Moskvi za njih je spremna izdvojiti i 5.000 eura, piše Pravda.

Play ponuda
Play ponuda