ZASTARJELE INSTALACIJE / Nakon eksplozije plina, urušila se dvokatnica u Rusiji: Poginule su tri osobe, među njima i djevojčica

Video snimke pokazuju velika strukturna oštećenja zgrade u Solidarnosti, selu koje se nalazi 400 km južno od Moskve. Spasilačke ekipe nastoje raščistiti ruševine

11.9.2021.
17:04
Profimedia
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Tri su osobe smrtno stradale, među njima i jedanaestogodišnja djevojčica, nakon što je u subotu ujutro eksplozija plina prouzročila djelomično urušavanje dvokatnice u ruskome mjestu Solidarnost, rekao je načelnik regije Lipetsk Igor Artamonov.

Video snimke pokazuju velika strukturna oštećenja zgrade u Solidarnosti, selu koje se nalazi 400 km južno od Moskve. Spasilačke ekipe nastoje raščistiti ruševine.

Ozlijeđeno šest osoba

U eksploziji je ozlijeđeno šest osoba od kojih je pet hospitalizirano, rekao je šef lokalnog ministarstva za hitne slučajeve Vasilij Razmunov.

Eksplozija plina koja se dogodila u središnjem dijelu zgrade rezultirala je njezinim urušavanjem, objavila je regionalna podružnica ruskoga Istražnog povjerenstva.

Pokrenut je kazneni postupak uz obrazloženje da služba održavanja zgrade nije ispunila sigurnosne zahtjeve.

U zgradi je, navodno u trenutku eksplozije bilo 25 stanara.

Eksplozije česte u Rusiji

Eksplozije plina relativno su česte u Rusiji zbog zastarjele infrastrukture i manjkavih sigurnosnih propisa.

Ranije ovog tjedna od posljedica eksplozije u deveterokatnici su smrtno stradale dvije osobe, a prošli je tjedan u eksploziji u neboderu blizu Moskve u eksploziji poginulo sedam stanara.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali