OGLAS

MA JEL' MOGUĆE? / U Grčkoj zalijepili lažne plakate ministarstva: Upozoravali na stjenice da bi se riješili turista

Image
Foto: Shutterstock/Ilustracija

U priopćenju ministarstva navodi se da su plakati zalijepljeni ispred stambenih zgrada u središtu grada, s lažnim logotipima ministarstva i općine Atena, 'apsolutno lažni'. Na plakatima, upućenim 'Dragim posjetiteljima' na lošem napisanom engleskom, tvrdilo se da su zdravstvene vlasti naredile evakuaciju lokalnih 'privatnih pansiona' 'kako bi se zaštitilo javno zdravlje stalnih grčkih stanara'

6.12.2023.
8:57
Shutterstock/Ilustracija
VOYO logo

Grčko ministarstvo zdravstva traži pomoć policije u slučaju prevaranata koji su pokušali prestrašiti strane turiste iz stanova za kratkoročni najam u Ateni izmišljanjem krize sa stjenicama, piše Guardian.

U priopćenju ministarstva navodi se da su plakati zalijepljeni ispred stambenih zgrada u središtu grada, s lažnim logotipima ministarstva i općine Atena, "apsolutno lažni". Na plakatima, upućenim "Dragim posjetiteljima" na lošem napisanom engleskom, tvrdilo se da su zdravstvene vlasti naredile evakuaciju lokalnih "privatnih pansiona" "kako bi se zaštitilo javno zdravlje stalnih grčkih stanara".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navodeći nepostojeću najezdu stjenica, zaprijetili su posjetiteljima kaznom od 500 eura ako ne napuste smještaj i pristojno su im poželjeli ugodan boravak u Grčkoj.

Image
NA PLOKITAMA /

Najezda stjenica u splitskom neboderu, za sve je kriva jedna fotelja i jedan susjed? 'Gušimo se preparatima'

Image
NA PLOKITAMA /

Najezda stjenica u splitskom neboderu, za sve je kriva jedna fotelja i jedan susjed? 'Gušimo se preparatima'

Inače, osim krize troškova života, Atena i drugi dijelovi Grčke suočavaju se sa stambenim problemima koji su uglavnom uzrokovani porastom broja stanova za kratkoročni najam – uglavnom za strane posjetitelje. To je potaknulo rast dugoročnih troškova najma za Grke. Vrijednosti nekretnina također rastu, dijelom zbog programa "zlatne vize" koji stranim ulagačima u nekretnine nudi boravak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Turizam je vodeći pokretač grčkog gospodarstva, čini petinu godišnje proizvodnje, a očekuje se da će 2023. godina biti rekordna godina za dolaske.

Ministarstvo zdravstva priopćilo je da je zatražilo od policije da učini sve što je potrebno kako bi se pozabavila prijevarom. Rečeno je da "nikome nije dopušteno terorizirati i dezinformirati javnost" o pitanjima javnog zdravlja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grčka nije zabilježila veće probleme s krvopijama koje su nedavno izazvale zaprepaštenje u Francuskoj kada su putnici objavili fotografije i videozapise koji navodno prikazuju insekte u pariškom lokalnom prometnom sustavu, brzim vlakovima i u zračnoj luci Charles de Gaulle.

Stjenice, koje su uglavnom nestale iz svakodnevnog života do 1950-ih, ponovno su se pojavile u posljednjim desetljećima i postale su sve otpornije na kemijske tretmane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stjenice se mogu pojaviti u madracima, ali i u odjeći i prtljazi te izlaze noću kako bi se hranile ljudskom krvlju. Također često uzrokuju psihološki stres, probleme sa spavanjem, tjeskobu i depresiju.

POGLEDAJTE VIDEO: RTL u stanu u koji su se uselile stjenice: 'Kći su izgrizle dok je spavala, primijetila sam i na sebi plikove'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Dosje Jarak
Brak na prvu
Poseta
Obiteljske tajne
default_cta
Love Island: All stars
Bicemo prvaci sveta
San snova
Čovjek zvan Ove
Južni vetar
default_cta
Minari
Priča o čarobnjaku
Bohemian Rhapsody
Ljubavna zamka
Potraga Zvadlav
default_cta
VOYO logo