Play ponuda

U FRANCUSKOJ SE UVODI POLICIJSKI SAT OD 18 SATI: / Macron poručio da na dan ne smije biti više od 5000 zaraženih

Image
Foto: PROFIMEDIA

Da bi se mogle ublažiti mjere, francuski predsjednik Emmanuel Macron je rekao da na dan ne smije biti više od 5000 zaraženih

15.1.2021.
23:08
PROFIMEDIA
Play ponuda

Broj novih slučajeva covida-19 i dalje je visok u Francuskoj, s više od 21.000 zaraženih u 24 sata, objavljeno je u petak navečer, što je daleko od pet tisuća koliko su francuske vlast odredile prošle godine kao prag za razmišljanje o popuštanju mjera.

Laboratoriji su utvrdili 21.217 novih slučajeva u 24 sata. Od početka ove godine svakodnevno se bilježi oko dvadeset tisuća novooboljelih dnevno.

Broj ljudi u francuskim bolnicama narastao je na preko 25.000 od kojih je 1.634 primljeno u zadnja 24 sata. Ne smanjuje se ni broj pacijenata na odjelima intenzivne njege. U zadnja 24 sata umrlo je 288 ljudi, čime je ukupan broj od početka pandemije 69.601.

Image
NOVI PROBLEMI? Pfizer privremeno cijeloj Europi smanjuje isporuke cjepiva protiv covida: /

'Povećavamo proizvodne kapacitete'

Image
NOVI PROBLEMI? Pfizer privremeno cijeloj Europi smanjuje isporuke cjepiva protiv covida: /

'Povećavamo proizvodne kapacitete'

Uvodi se policijski sat

Da bi se mogle ublažiti mjere, francuski predsjednik Emmanuel Macron je rekao da na dan ne smije biti više od 5000 zaraženih, a na intenzivnoj skrbi mora biti manje od 3000 covid pacijenata.

Francuski premijer Jean Castex ocijenio je u četvrtak da je epidemiološka situacija "pod kontrolom" ali "krhka", izrazivši zabrinutost zbog pojave još zaraznijeg soja virusa.

Od subote se uvodi policijski sat od 18 sati, a što se tiče cijepljenja čiji je početak bio jako kritiziran zbog sporosti, do petka je cijepljeno više od 318.000 ljudi.

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Play ponuda
Play ponuda