'MESIJA' SE VRAĆA / Trump zaziva da ga se ponovno odabere za predsjednika: 'Spasit ću Ameriku od pretvaranja u prljavu komunističku noćnu moru'

Image
Foto: Profimedia

Bivši vrhovni zapovjednik veći dio govora posvetio je vrijeđanju političkih neprijatelja s lijeve i desne strane te se pozicionirao kao jedina osoba koja Ameriku može ponovno učiniti velikom

5.3.2023.
9:00
Profimedia
VOYO logo

Bivši američki predsjednik Donald Trump zatvorio je godišnju konferenciju konzervativnih vođa CPAC u subotu iznoseći pritužbe i obećavajući da samo on može spasiti Ameriku od pretvaranja u "prljavu komunističku noćnu moru" ako dobije drugu priliku na najvišem državnom položaju.

"Ako me vratite u Bijelu kuću, bit ćemo slobodna nacija. Njihovoj će vladavini biti kraj", rekao je razdraganoj gomili na trodnevnoj desničarskoj konferenciji u blizini Washingtona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Više nismo slobodna zemlja. Nemamo slobodan tisak. Ništa nije slobodno."

Bivši vrhovni zapovjednik veći dio govora posvetio je vrijeđanju političkih neprijatelja s lijeve i desne strane te se pozicionirao kao jedina osoba koja Ameriku može ponovno učiniti velikom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uništenje duboke države

"Potpuno ću uništiti duboku državu", rekao je Trump. "Otpustit ću neizabrane birokrate i snage u sjeni - bolesnike - to su bolesni ljudi."

Ponovno je zastupao opovrgnutu tvrdnju da je pobijedio na predsjedničkim izborima 2020.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S govornice se Trump obračunao i s bivšim predsjednikom Zastupničkog doma republikanacem Paulom Ryanom, bivšim predsjedničkim savjetnikom Karlom Roveom i bivšim guvernerom Floride Jebom Bushom, koje je svrstao u kategoriju "čudaka, neokonzervativaca, fanatika koji se zalažu za otvorene granice i budala".

Također je ismijavao vođu manjine u Senatu republikanca Mitcha McConnella kao "političara koji voli Kinu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napao je okružnog tužitelja Manhattana Alvina Bragga da je blag prema kriminalu. Braggov ured istražuje Trumpove isplate novca bivšoj porno zvijezdi Stormy Daniels nakon njihove navodne afere.

"Tog rasističkog državnog tužitelja guraju radikalni lijevi demokrati, mediji koji proizvode lažne vijesti i 'Ministarstvo nepravde' da podigne optužnicu protiv mene za nepostojeću staru priču o Stormy 'konjsko lice' Daniels. Nema afere, nema afere. Nema kaznenog djela", rekao je o Braggu, koji je crnac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema tužiteljici savezne države Georgije Fani Willis, koja istražuje bivšeg predsjednika zbog pokušaja da poništi volju birača u toj saveznoj državi, također je izrazio prijezir.

Ta istraga započela je nakon curenja snimljenog telefonskog razgovora između bivšeg predsjednika i državnog tajnika Georgije u kojem je Trump tražio od izabranog dužnosnika da mu "pronađe" pobjedničke glasove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Onda imate rasističku tužiteljicu u Atlanti", rekao je o Willis, koja je također crnkinja. "Ona je klokanski sud usmjerila na besprijekorni telefonski poziv koji sam obavio."

Image
POPLJUVAO JOJ I STILISTA /

Donald Trump napao trudnu Rihannu: 'Uvrijedila je pola naše nacije svojim poganim rječnikom, epski promašaj'

Image
POPLJUVAO JOJ I STILISTA /

Donald Trump napao trudnu Rihannu: 'Uvrijedila je pola naše nacije svojim poganim rječnikom, epski promašaj'

Obećao zaustavljanje SAD-a u strane ratove

Trump je obećao da će zaustaviti upletanje SAD-a u strane ratove i ismijao je odluku predsjednika Joea Bidena o povlačenju iz Afganistana. Nazvao je Bidenovu administraciju "najkorumpiranijom administracijom u povijesti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Joe Biden je kriminalac i nikad mu se ništa ne događa”, rekao je Trump.

Trump je rekao da će zemlju izgraditi u gospodarsku silu tako što će prisiliti zemlje koje primaju američku vojnu zaštitu da daju prednost kupnji američke robe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši predsjednik uživao je na skupu u klicanju svojih pristaša i obećao da će dovršiti svoje naslijeđe ako bude ponovno izabran. "Završit ćemo ono što smo započeli", rekao je.

"Dovršit ćemo misiju. Dovest ćemo ovu bitku do konačne pobjede."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo