SUD UN-a PRESUDIO U KORIST KOSTARIKE: / Nikaragvi naređeno da ukloni svoju vojnu bazu s tog teritorija

Suci Međunarodnog suda pravde odlučili su da Kostarika ima suverenitet nad cijelim "sjevernim dijelom Isla Portillasa, uključujući obalu", ali ne i Harbour Head Lagoon.

2.2.2018.
18:01
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Najviši sud Ujedinjenih naroda u petak je naredio Nikaragvi da ukloni svoju vojnu bazu s teritorija Kostarike nakon presude kojom se želi završiti dugotrajni spor između dvije srednjoameričke države.

Suci Međunarodnog suda pravde odlučili su da Kostarika ima suverenitet nad cijelim "sjevernim dijelom Isla Portillasa, uključujući obalu", ali ne i Harbour Head Lagoon. Sud je u sklopu presude uspostavio novu morsku granicu između država koje se spore od 2002. kad je Nikaragva objavila kartu s naftnim koncesijama od kojih su neke bile u vodama za koje je Kostarika tvrdila da su na njezinom teritoriju. Kostarika je 2014. podnijela tužbu, tražeći od Suda da odredi granice između dviju država. U odvojenoj presudi u petak Nikaragvi je naređeno da Kostariki isplati gotovo 379 tisuća dolara odštete za ekološku štetu na njihovom morskom području.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Pandora Aroma Difuzer za raspršivanje eteričnih ulja
458kn539kn
Raspršuje vaša omiljena eterična ulja te mijenja boju.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali