Play ponuda

STRAVA NA EKSKURZIJI U ITALIJI: / Učenik skočio u plićak i slomio kralježnicu, operiran je i leži u komi

Image
Foto: screenshot

Učenik 3.

8.6.2017.
11:15
screenshot
Play ponuda

Učenik je već prvog dana ekskurzije skočio s mola visokog jedan metar u plićak dubok svega pedesetak centimetara, a s teškom ozljedom zbrinut je u bolnici i priključen na aparate. Nalazi se u komi iz koje ga liječnici povremeno bude, pišu banjolučke Nezavisne novine.

"Nije ovo serija da završi sretno"

"Na mjestu s kojeg je skočio nalazi se tabla na kojoj jasno stoji upozorenje o zabrani skakanja s mola u vodu", stoji u priopćenju Poljoprivredne škole povodom ove nesreće.

U istom se izvješću navodi da je, došavši na plažu, troje profesora upozorilo dvadesetak učenika da im najave svako udaljavanje iz grupe. No, nekolicina njih, uključujući i nesretnog učenika, samoinicijativno su se udaljili i otišli skakati s mola.

"Nakon što je skočio i kad su ga zvukli do obale, bio je svjestan svega. Ispričao se što je to napravio i kazao: 'Neće ovo biti dobro za mene. Nije ovo serija da završi sretno", kazao je Edi Haneš, ravnatelj Poljoprivredne škole.

Zgnječen mu pršljen i presječena leđna moždina

Liječnica koja je bila u pratnji učenika smjesta je učeniku mobilizirala vrat i glavu, a ubrzo je stigla i Hitna pomoć. Nakon što su ga pregledali u ambulanti, hitno je helikopterom prebačen u kliničku bolnicu u Veneciji. Tamo je operiran nakon što je utvrđeno da mu je zgnječen četvrti pršljen i presječena leđna moždina.

"Još je na aparatima, s tim što, kada je i u komi, sve čuje", kazao je ravnatelj škole.

Unatoč teškom stradanju učenika, školska ekskurzija nije prekinuta, a agencija preko koje su učenici putovali u Italiju osigurala je dolazak i smještaj roditeljima kako bi mogli biti pored unesrećenog sina.

Play ponuda
Play ponuda