samo 10 do 20 posto letova / Štrajk u Lufthansi zbog plaća: Bit će pogođeno oko 100.000 putnika

Image
Foto: Profimedia

Sindikat tvrdi da su viši troškovi života i veliko opterećenje zbog nedostatka osoblja osnova za veće plaće

7.2.2024.
8:59
Profimedia
VOYO logo

Zemaljsko osoblje njemačkog zračnog prijevoznika Lufthanse u srijedu je u štrajku kako bi se povećao pritisak u pregovorima oko plaća, javljaju agencije i podsjećaju da su putnici u zemlji s najsnažnijim gospodarstvom u Europi sve ojađeniji zbog niza štrajkova u željezničkom i javnom prijevozu.

Štrajk je počeo u četiri sata ujutro i trajat će do četvrtka u sedam sati ujutro, priopćio je nacionalni prijevoznik. Ovom najnovijom industrijskom akcijom biti će pogođeno oko 100.000 putnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
otkazuju neke letove /

Lufthansa najavila štrajk za srijedu: Pogledajte u kojim zračnim lukama

Image
otkazuju neke letove /

Lufthansa najavila štrajk za srijedu: Pogledajte u kojim zračnim lukama

Sindikat Verdi je priopćio da će se štrajkati u zračnim lukama u Frankfurtu, Munchenu, Hamburgu, Berlinu i Duesseldorfu. U Frankfurtu i Muenchenu bit će samo 10 do 20 posto letova.

U pregovorima Verdi zahtijeva povećanje plaća od 12,5 posto za 25. 000 radnika ili najmanje 500 eura više mjesečno u razdoblju od 12 mjeseci, plus jednokratnu isplatu od 3000 eura kako bi se nadoknadila inflacija .

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sindikat tvrdi da su viši troškovi života i veliko opterećenje zbog nedostatka osoblja osnova za veće plaće. Zemaljsko osoblje Lufthanse prekinulo je rad u srpnju 2022. tijekom posljednjeg kruga pregovora o kolektivnom ugovoru, uzrokujući velike smetnje u putovanju.

Od tada je najveće europsko gospodarstvo pogođeno nizom štrajkova širom zemlje koji su utjecali na zračni promet, željeznicu i javni prijevoz te sve više raste nezadovoljstvo koalicijskom vladom kancelara Olafa Scholza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Prema svima koji se bune premijer nikad oštriji: Posebnu poruku uputio je sucima štrajkašima

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo