EUROPA NA UDARU / Što se događa? Nakon Bruxellesa, policija u Italiji uhitila dvojicu zbog sumnje na terorizam

Image
Foto: Shutterstock/Ilustracija

'Jutros su dvije osobe uhićene pod optužbom za terorizam', rekao je talijanski ministar unutarnjih poslova Antonio Tajani za RAI-Radio Anch'io. Rekao je da je podignuta razina pripravnosti i da vlasti rade na tome da spriječe potencijalne prijetnj

17.10.2023.
10:37
Shutterstock/Ilustracija
VOYO logo

Talijanske vlasti izvele su protuterorističku akciju u utorak rano ujutro pri čemu su uhitile egipatskog državljanina te Talijana egipatskog porijekla osumnjičene za pripadnost i aktivnost povezanu s Islamskom državom, objavila je policija.

Operacija je izvedena u suradnji s Uredom državnog odvjetnika u Milanu, a uhićeni su osumnjičeni za poticanje na teror i za pripadnost džihadističkoj skupini Islamskoj državi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvojica uhićenih aktivno su širila propagandu i nastojala unovačiti potencijalne članove te su financirali aktivnosti u korist IS-a, navodi se.

"Jutros su dvije osobe uhićene pod optužbom za terorizam", rekao je talijanski ministar unutarnjih poslova Antonio Tajani za RAI-Radio Anch'io.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
UPUCAN U PRSA /

Potvrđeno iz Tužiteljstva: Dvostruki ubojica iz Bruxellesa preminuo je u bolnici

Image
UPUCAN U PRSA /

Potvrđeno iz Tužiteljstva: Dvostruki ubojica iz Bruxellesa preminuo je u bolnici

Rekao je da je podignuta razina pripravnosti i da vlasti rade na tome da spriječe potencijalne prijetnje

Nakon terorističkog napada u Bruxellesu u ponedjeljak navečer, Tajani je rekao da u ovom trenutku nema specifičnih prijetnji Italiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvoje švedskih državljana ubijeno je u Bruxellesu nekoliko sati prije početka utakmice kvalifikacija za EURO 2024 između Belgije i Švedske, a treća osoba, vozač taksija je ranjen. Počinitelj ubojstva, muškarac iz Tunisa koji se deklarirao kao pripadnik IS-a u video snimci objavljenoj na društvenoj mreži, ubijen je u utorak ujutro u Bruxellesu od prostrjelne rane.

POGLEDAJTE VIDEO: Ovako je jutros izgledalo mjesto gdje je došlo do pucnjave. Policija sve kontrolira

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo