SRAMOTA NA AERODROMU: / Singapurka se morala izdajati pred nepovjerljivom njemačkom policajkom!

31.1.2017.
18:05
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Nakon što je u njezinoj ručnoj prtljazi prilikom prolaska kroz rentgen uočen predmet za koji je rekla da je pumpica za izdajanje mlijeka, službenica sigurnosti ju je pozvala na stranu i nepovjerljivo pitala: "Dojite li? A gdje vam je onda beba? Ostala u Singapuru?"

Potom joj je, priča Bose, oduzela putovnicu i odvela je u posebnu prostoriju gdje ju je dodatno ispitivala da bi joj na kraju naredila da otkopča bluzu i dokaže laktaciju jer joj policajci nisu vjerovali da je to što nosi sa sobom izdajalica.

"Zatražila je da otkopčam bluzu i pokažem grudi, a onda me upitala kako to da nemam ništa prikvačeno za grudi ako dojim i izdajam mlijeko. Morala sam joj objasniti da takvo što ne postoji, neka spravica koji bi bila trajno spojena s grudima", kazala je Bose i dodala da je potom morala ručno stiskati svoje grudi i pokazati kako izdaja mlijeko.

"Bila sam u potpunom šoku, tek kada sam izašla iz sobe počelo mi je dolaziti u glavu što se upravo dogodilo. Počela sam plakati, bila sam strašno potresena. Tih 45 minuta je bilo ponižavajuće i traumatizirajuće iskustvo", kazala je majka trogodišnjeg djeteta i sedmomjesečne bebe.

Policajka je potom testirala i očistila pumpicu i predala joj putovnicu, nakon čega se smjela ukrcati u zrakoplov za Pariz. Kada joj je kazala da se tako ne bi smjelo tretirati ljude, policajka je nonšalantno odgovorila da je "sve gotovo i neka ide".

Bose je zatražila njezino ime, pa joj ga je službenica granične policije napisala na papiru te sada razmatra mogućnost pokretanja tužbe.

"Poštujem potrebu za sigurnosnim provjerama sumnjivih predmeta, ali takav napad i grubo vrijeđanje nečije intime je definitivno previše", kazala je Gayathiri Bose.

Christian Altenhofen, glasnogovornik njemačke savezne policije na frankfurtskom aerodromu, rekao je da ne može komentirati taj incident zbog "zaštite podataka", ali da mjere koje su primjenjene na dojilji ne spadaju u uobičajenu praksu.

Avijacijski stručnjak Ellis Taylor iz časopisa Flightglobal tvrdi da to što se dogodilo putnici iz Singapura "nije normalno" te da neki službenici prekoračuju svoje ovlasti.

"Policajci su mogli zamoliti putnicu da im pokaže kako izdajalica radi. No odvesti putnicu na ispitivanje kako bi im dokazala da je dojilja je bizarno. Što da je muškarac imao sa sobom izdajalicu? On ne bi mogao pokazati da ima mlijeka. Ovo je bez presedana i iskreno govoreći prilično ponižavajuće", kazao je Taylor.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali