Play ponuda

DRAMA SA SRETNIM ZAVRŠETKOM / Spašeni putnici s trajekta na kojem je buknuo požar u Jonskom moru: 'Vatra je vjerojatno buknula u kamionu'

Image
Foto: Screenshot / Youtube

U petak ujutro zapalio se trajekt koji je plovio između Italije i Grčke, a obalna straža je potvrdila da su svi putnici spašeni

18.2.2022.
10:37
Screenshot / Youtube
Play ponuda

Stotine ljudi spašene su s trajekta koji se zapalio u petak ujutro dok je plovio između Grčke i Italije, javlja grčka obalna straža.

Obalna straža kazala je da se većina od 237 putnika i 51 člana posade koji su plovili trajektom Euroferry Olympia pod talijanskom zastavom ukrcala na pomoćne brodove. Vlasti su poručile da nije bilo smrtnih slučajeva niti težih ozljeda. Jedna osoba imala je teškoća s disanjem i prebačena je u bolnicu.

Brod je isplovio iz najveće zapadnogrčke luke Igumenice te krenuo prema talijanskoj luci Brindisi udaljenoj oko 9 sati plovidbe.

Nepoznat uzrok požara

Požar, kojemu je uzrok nepoznat, izbio je dok je brod bio u blizini Krfa u Jonskome moru.

Na novinskom portalu Proto Thema pojavio se video 183-metra dugačkog trajekta u plamenu i gustom oblaku dima. Iz zvučnika su treštali signali za uzbunu.

Požar je navodno izbio iz garaže trajekta, vjerojatno iz kamiona. Kapetan trajekta dao je nalog za evakuaciju u 4.30 ujutro.

"Probudilo nas je oko 4:30 sati ujutro. Požar je vjerojatno izbio u garaži" kazao jedan od putnika za Mega TV u javljanju telefonom s pomoćnog broda.

Barem tri broda obalne straže i jedan brod talijanske financijske policije bili su uključeni u operaciju spašavanja.

Image
PLOVIO JE OD GRČKE DO ITALIJE /

Drama u Jonskom moru: Zapalio se trajekt sa 288 osoba! U akciji spašavanja sudjelovala tri plovila obalne straže

Image
PLOVIO JE OD GRČKE DO ITALIJE /

Drama u Jonskom moru: Zapalio se trajekt sa 288 osoba! U akciji spašavanja sudjelovala tri plovila obalne straže

Putnike prevoze u luku

Prema podacima programa Refinitive Eikon za praćenje kretanja brodova, trajekt Euroferry Olympia polukružno se okrenuo sjeverozapadno od sjevernog dijela Krfskog tjesnaca.

Vlasti su poručile da evakuirane putnike i posadu prevoze u krfsku luku.

Trajekt je dio brodovlja grupacije Grimaldi Lines te može primiti do 560 putnika, stoji na web-stranici tvrtke.

Play ponuda
Play ponuda