SNIMKA STRAŠNE MOLBE BOLESNE DJEVOJČICE / 'Molim vas dopustite mi da umrem'

Valentina Maureira, 14-godišnja djevojčica iz Čilea koja boluje od cistične fibroze na svom Facebook profilu objavila je poruku na kojoj moli da joj se dopusti eutanazija.

27.2.2015.
13:29
VOYO logo

Djevojčica je snimak postavila iz svoga bolničkog kreveta. U snimci se obraća predsjednici Čilea Michelle Bachelet i moli da joj se dopusti da umre dostojanstveno i da joj se dopusti eutanazija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dirnuti smo, no njena želja nije u skladu s čileanskim zakonom

Predsjedničin glasnogovornik Alvaro Elizalde je odgovorio na molbu djevojčice, javlja BBC.

"Stvarno je nemoguće da neko ne bude dirnut njenim zahtjevom, ali je isto tako nemoguće i da se njena želja ostvari, jer nije u skladu s čileanskim zakonom", rekao je glasnogovornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čileansko ministarstvo zdravlja u kontaktu je sa njezinim roditeljima kako bi joj se pružila podrška, psihološka i sva liječnička pomoć.

Valentina je patila od bolesti respiratornih organa i neuhranjenosti, a 30. siječnja je primljena u bolnicu, kazao je njezin liječnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Čileu se povodom ovog zahtjeva bolesne djevojčice pokrenula priča o pravu osobe da želi umrijeti.

Nasljedna i opasna bolest

Cistična fibroza je nasljedna i po život opasna bolest, koja može uzrokovati teška oštećenja pluća i probavnog sustava. Premda ova bolest zahtijeva svakodnevnu njegu, uz odgovarajuće mjere liječenja dijete s cističnom fibrozom može razviti normalnu kvalitetu života.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo