JEZIVA SNIMKA OBRAČUNA NA ŽIVOT I SMRT: / 'Šta hoćeš pandurčino? O, utoku imaš. Ajde p***o pucaj ako smiješ'

Policijski operativac Boris Jevrosimov ranjen je u pucnjavi koja se dogodila u noći između utorka i srijede u Kisačkoj ulici u Novom Sadu, kad su njega i suprugu napali I. P. iz Odžaka i N. Č.

27.1.2017.
18:32
Screenshot/Blic
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Jevrosimov je zadobio prostrijelnu ranu šake i nalazi se na Klinici za ortopediju Kliničkog centra Vojvodine gdje se liječnici bore da mu sačuvaju prst.

Kako se doznaje iz policijskih izvora, on je sa ženom otišao oko 22 sata kod kumova na večeru u Kisačku ulicu i ispred ulaza spazio dva "sumnjiva lika" koji sjede u parkiranom automobilu. Kada se sa suprugom vraćao od kumova oko dva sata poslije ponoći vidio je iste osobe kako sjede u automobilu i bilo mu je sumnjivo da su se toliko dugo zadržali na istom mjestu.

Nastavio je hodati sa suprugom, a I.P. i N.Č. su vidjevši da ih gleda počeli dovikivati: "Što je bilo? Ima li nekih problema?", izašli su iz vozila i krenuli prema Borisu.

"Boris je odličan policajac, operativac u pravom smislu te riječi. Odmah je pokazao službenu iskaznicu tim momcima, a dok je vadio dokument napadači su vidjeli Borisov pištolj za pojasom. Tada su krenule najgore uvrede: 'Šta hoćeš pandurčino? O, utoku imaš. 'Ajde p***o pucaj ako smiješ' i napali su Borisa", pričaju njegovi kolege.

Kažu da su Borisa i njegovu ženu, koja mu je pritekla u pomoć, spasili samo njegova vještina i prisebnost.

"Počeli su mu otimati pištolj i tući ga. Kada se začuo pucanj Boris je smogao snage i uhvatio pištolj za cijev te zaglavio čahuru u njemu. Napadač je repetirati pištolj ali nije uspio jer očigledno nije znao da je na taj način zaglavljen okidač i to je Borisu i njegovoj ženi spasilo život", pričaju u policiji.

Kada su čuli pucnjavu susjedi su alarmirali policiju koja je brzo izašla na lice mjesta i uhitila napadače, a hitna pomoć je Jevrosimova i njegovu suprugu prevezla u bolnicu, gdje su im ustanovljene teške tjelesne povrede.

Video ovog nesvakidašnjeg obračuna možete pogledati OVDJE.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali