U gradu Boulderu, u američkoj državi Colorado, u ponedjeljak je u pucnjavi na trgovinu ubijeno desetero ljudi, što je drugi masovni pokolj u SAD-u u manje od tjedan dana. Maris Herold, načelnik policije Boulder potvrdio je da je u napadu na trgovinu King Soopers stradalo desetero ljudi, a među njima se nalazi i 51-godišnji policajac Eric Talley koji je prvi i reagirao na dojavu o pucnjavi.

Napadač je priveden

Prestravljeni kupci i zaposlenici su počeli bježati preko trgovine nakon što je napadač počeo pucati, dok su policijske ekipe pristizale na mjesto događaja koje je udaljeno oko tri kilometra od kampusa Sveučilišta Colorado.

Policija je napadača privela, a ubrzo potom mu je pružena medicinska pomoć. Društvenim mrežama počeo je kružiti dramatičan video koji prikazuje trenutak u kojem policajci vode muškarca bez majice dok njemu krv curi niz nogu.

Policija još nije potvrdila motiv nasilja.

Jedan od svjedoka je za New York Post rekao kako napadač "Nije rekao baš ništa! Samo je ušao u trgovinu i počeo pucati".

U posljednjih tjedan dana u SAD-u je ovo druga pucnjava. Prošlog je utorka u Atlanti u pucnjavi u lokalnim salonima za masažu ubijeno osam ljudi, među kojima je bilo šest žena azijskog podrijetla.