DRAMA U AUSTRALIJI / Smrt hrvatskog radnika dodatno raspirila prosvjede protiv obveznog cijepljenja: 'Konzulat je obaviješten...'

Radnik je pao s visine na gradilištu koje je bilo zatvoreno, te nije posve jasno je li si oduzeo život, kako tvrde prosvjednici ,ili je bila riječ o nesretnom slučaju

23.9.2021.
11:19
YouTube
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Građevinski radnici u Australiji izašli su na ulice nakon što je država propisala da svi oni moraju imati dokaz o cijepljenju da bi mogli doći na posao. Prosvjedi su počeli u ponedjeljak ispred ureda sindikata u Melbourneu.

Okupljena masa izvikivala je:

"Mi smo sindikat!" i "Nećemo se cijepiti".

Krenulo je bacanje raznih predmeta, a sve je eskaliralo do tolike mjere da je na teren morala izaći i interventna policija. Uhićeno je više od 200 ljudi.

Tijelo na gradilištu

Kako javlja Daily Mail, nova drama dogodila se u utorak kada su prosvjednici ugledali tijelo radnika koji si je, kako se činilo, sam oduzeo život na jednom gradilištu, netom prije početka prosvjeda. Navodno je riječ o hrvatskom državljaninu.

Tijelo muškarca pronađeno je na gradilištu u zapadnom Melbourneu. Tek nekoliko sati ranije premijer države Victoria, Daniel Andrews, odlučio je građevinsku industriju zatvoriti na dva tjedna uslijed sve većeg broja slučajeva koronavirusa i slabog pridržavanja mjera.

Radnik je pao s visine na gradilištu koje je bilo zatvoreno, te nije posve jasno je li si oduzeo život, kako tvrde prosvjednici, ili je riječ o nesretnom slučaju.

'Obaviješteni smo'

RTL.hr poslao je upit Ministarstvu vanjskih i europskih poslova o tome je li uistinu riječ o hrvatskom građaninu. Stigao je i odgovor:

"Generalni konzulat u Melbourneu obaviješten je o smrti hrvatskog državljana u Melbourneu. Generalni konzulat je u kontaktu s bližnjima te stoji na raspolaganju za svu konzularnu i drugu pomoć, u okviru svojih nadležnosti."

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Izdvojeno

Regionalni portali