Arapi se obratili sudu / Šeik iz Dubaija pokrenuo registraciju vlasništva. Fortenova mu i dalje ne daje pravo glasa

Image

Premda potezi Alketbijevih odvjetnika još ne znače da će taj arapski investitor uspjeti aktivirati svoja vlasnička te preko njih i upravljačka prava u Fortenovi, očigledno je da su njihovi potezi uzeti dovoljno ozbiljno da se ne ulazi u možebitne pravne komplikacije prejudiciranjem budućih vlasničkih odnosa na Skupštini društva

26.11.2022.
10:57
VOYO logo

Uzbudljiv poslovni triler kroz koji prolazi najveći poslovni sustav u Hrvatskoj - Fortenova - dobio je novi nastavak, piše u subotu Jutarnji list.

Naime, pojavile su se informacije prema kojima je arapski investitor Saif Alketbi, koji tvrdi da je od ruskog Sberbanka kupio 43-postotni udio u Fortenovi, poduzeo prve pravne korake na registraciji svojeg vlasništva preko nizozemskog suda, što je rezultiralo skidanjem s dnevnog reda dijela odluka već najavljene Skupštine imatelja depozitarnih potvrda Fortenove koje mogu predodrediti međusobne odnose suvlasnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tzv. revocation noticeu nakon tužbe arapske strane u Amsterdamu s dnevnog reda Skupštine Fortenove STAK izbačen je niz točaka dnevnog reda, poput opoziva predstavnika Sberbanka iz Odbora direktora Romana Goltsova, kao i prijedlozi produljenja mandata članova Odbora na maksimalnih šest godina.

Na Skupštini su tako nove šestogodišnje mandate trebali dobiti Fabris Peruško, Pavao Vujnovac, Damir Spudić (direktor u Vujnovčevoj Enna grupi), ali i Maksim Poletaev i Vsevolod Rozanov, predstavnici ruske VTB banke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ŠEF UPRAVE FORTENOVE /

Fabris Peruško za RTL Danas otkrio tko je vlasnik dionica Fortenove, misteriozni šeik nije

Image
ŠEF UPRAVE FORTENOVE /

Fabris Peruško za RTL Danas otkrio tko je vlasnik dionica Fortenove, misteriozni šeik nije

Na novom prijedlogu dnevnog reda ostale su samo dvije točke dnevnog reda o izboru revizora koji će revidirati financijske izvještaje Fortenove sukladno nizozemskim i hrvatskim zakonima.

Drugim riječima, premda potezi Alketbijevih odvjetnika još ne znače da će taj arapski investitor uspjeti aktivirati svoja vlasnička te preko njih i upravljačka prava u Fortenovi, očigledno je da su njihovi potezi uzeti dovoljno ozbiljno da se ne ulazi u možebitne pravne komplikacije prejudiciranjem budućih vlasničkih odnosa na Skupštini društva, piše novinar Jutarnjeg list Gojko Drljača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo