'UPLAŠENA SAM' / Sarajevska gradonačelnica prijavila izraelskog poduzetnika: 'Slao mi je fotografije ubijene djece u inbox i prijetio'

Image
Foto: Armin Durgut/PIXSELL Denis Kapetanovic/PIXSELL

Gradonačelnica Sarajeva, Benjamina Karić Londrc, podnijela je prijavu Federalnoj upravi policije protiv protiv predsjednika Abraham grupe, izvršnog direktora Aluminija, te potpredsjednika HŠK Zrinjski, Amira Gross Kabirija

23.11.2023.
9:13
Armin Durgut/PIXSELL Denis Kapetanovic/PIXSELL
VOYO logo

Sarajevska gradonačelnica Benjamina Karić putem svog Facebook profila priopćila je da je podnijela prijavu Federalnoj upravi policije protiv izraelskog poduzetnika Amira Grossa Kabirija. Kabiri je predsjednik Abraham grupe, izvršni direktor Aluminija i potpredsjednik nogometnog kluba Zrinjski.

Objavila je status u kojem govori kako dobiva prijeteće poruke, te da se boji za svoju sigurnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naime, već nekoliko mjeseci žrtva sam konstantnog i skoro svakodnevnog uznemiravanja od strane pomenute osobe. Sa pozicije gradonačelnice uradila sam sve što je u mojoj moći u borbi protiv svake vrste nasilja, posebno nad ženama, ali postala sam žrtva istog.
Meta ovog čovjeka postala sam onog trenutka kada nisam dozvolila da se za potrebe obilježavanja Dana države Izrael prekrije ploča na Vijećnici te na još nekoliko zahtjeva koje sam smatrala provokativnim, iako sam sve ostalo bila spremna ustupiti", napisala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodala je kako je ovo učinila jer se boji za svoju sigurnost, sigurnost svoje obitelji, ali ponajviše za sigurnost svog djeteta.

"Svojim objavama motivira i poziva svoje pristalice da rade isto što i on. Videa i fotografije brutalnih ubojstava i zlostavljanja dijeli i šalje meni osobno uz poruke koje sam shvatila kao prijetnju po sigurnost ne samo mene, već i moje obitelji, poručujući mi u njima da će mi 'povijest suditi vrlo brzo', te da mi se moji stavovi 'neće oprostiti' itd.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nisam imala namjeru reagirati na način na koji sam reagirala, ali nakon sve učestalijih poruka Kabirija osjećala sam se ugroženo, uplašeno, najviše za moje trogodišnje dijete, te sam podnijela prijavu", rekla je.

Uslijedila je lavina pozitivnih reakcija, odnosno podrške za gradonačelnicu. Njen status trenutno broji preko šest tisuća oznaka 'sviđa mi se', te je podijeljen oko 800 puta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Izrael objavio nove snimke navodnih tunela: 'Ovo je dokaz da vode rat iz bolnice, to im je zapovjedni centar'

FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo