RUSKI ROBIN HOOD: / Otvorena izložba slika koje Putina prikazuju kao superheroja

Image
Foto: NATALIA KOLESNIKOVA

Izložba u čast 63. rođendana ruskog predsejdnika Vladimira Putina otvorena je u utorak u Moskvi. Izložba je nazvana Putinov svemir.

9.10.2015.
12:40
NATALIA KOLESNIKOVA
Play logo

U bizarnoj izložbi slika Putin je prikazan kao superheroj. Njegovo lice zamjenilo je lice Muhammeda Alija, Mahatme Ghandija, Che Guevare, Jurija Gagarina, Otta Von Bismarcka ali i Djeda Mraza, Bude, Robin Hooda, Hulka, Batmana, egipatskog faraona... Na jednoj slici Putin je prikazan kao nogometaš, a lopta koju napucava u obliku je njegovog lica.

Izloženo je 30 slika popularnog predsjednika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
shimmer fallback
shimmer fallback

Prirodniji saveznik od SAD-a

Ruski utjecaj prisutan je na Bliskom istoku i Putin je tamo vrlo popularan. Jedan od Putinovih fanova je i jedan irački slikar koji je nedavno dao intervju:

"Rusi, za razliku od Amerikanaca, postižu rezultate. SAD i saveznici bombardiraju već godinu dana i ništa ne postižu."

Za mnoge Iračane Rusija je prirodniji saveznik od SAD-a. Fotografije Putina golog do pasa i hladnog pogleda vrlo su popularne u Iraku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Abu Tin prodavao je smokve

Postoji i popularni vic o Putinovu porijeklu. Prema toj priči, Putinov otac je na jugu Iraka, u šijitskom dijelu, prodavao smokve pa su ga prozvali Abu Tin (Abu na arapskom znači otac, Tin znači smokve). Nakon Drugog svjetskog rata, Putinov otac se vratio u SSSR i oženio plavušu s kojom je dobio sina i dao mu ime Abdelamir. To je Rusima bilo teško za izgovoriti pa su ga nazvali Vladimir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo

Njegovo navodno šijitsko porijeklo vrlo je popularna teorija na društvenim mrežama. Pojedinci mu žele dati sirijsko i iračko državljanstvo jer ih voli više nego njihovi političari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Schitt's Creek
Superstar
Život na vagi
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Señorita 89
Ja sam Zlatan
Britain's Got Talent
Play logo