OGLAS

Kremlj računa na njih / Ruski mediji prenose Trumpovog stratega, želi da SAD ucijeni Ukrajinu: 'Rusi su odlučili'

Image
Foto: Gage Skidmore/CC BY-SA 2.0/Shutterstock

Vijest otkriva da vlasti u Moskvi i dalje računaju na Trumpa i američku desnicu, pa i na koji način, a TASS je usput prešutio niz stvari iz intervjua

21.11.2022.
9:35
Gage Skidmore/CC BY-SA 2.0/Shutterstock
VOYO logo

Kijev mora pristati na pregovore s Moskvom kako bi mu Washington nastavio vojno pomagati, tim riječima najavila je državna medijska ruska agencija TASS sažetak intervjua Fredericka Fleitza, američkog republikanca kojega TASS titulira kao "bivšeg CIA-inog analitičara".

TASS Fleitza citira iz intervjua što ga je dao za američki TV kanal Newsmax, gdje ovaj navodi da "moramo zahtijevati od Ukrajine da sudjeluje u mirovnim pregovosima", zatim da "oni (Ukrajina) i ne mora pristati na nešto što ne mogu podržati, ali da bi morao postojati neki proces koji vodi kraju sukoba", te: "Ne želim da mi (SAD) budemo uvučeni u vječni rat u Ukrajini."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'Počinju shvaćati' /

Nakon gubitka Hersona, ruske trupe kopaju rovove već i na Krimu. U Kremlju očaj…

Image
'Počinju shvaćati' /

Nakon gubitka Hersona, ruske trupe kopaju rovove već i na Krimu. U Kremlju očaj…

Newsmax je inače medij kojega niz zapadnih agencija i medija, od Reutersa, preko Independenta i drugih godinama nazivaju "krajnje desnim", toliko ekstremnim da je postao glasilo onih glasača Donalda Trumpa kojima je čak i Fox News bio previše umjeren.

TASS pritom ne navodi da je Fleitz, iako doista u 20. stoljeću CIA-in analitičar, od 2002. bio jedan od glavnih suradnika Johna Boltona koji je upamćen kao top službenik u administraciji Trumpa za nacionalnu sigurnost. Fleitz je danas član "Instituta za politiku Amerika prva" što ga je osnovao Trump prošle godine, uoči najava da će se opet natjecati za predsjednika SAD-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ono što TASS u vijesti ne navodi jest stav Ukrajine da s Moskvom neće pregovarati tako dugo dok Rusija pod okupacijom drži dio juga i istoka svojih teritorija, a povrh toga u istoj rečenici u kojoj Fleitz za Newsmax kaže da "ne želi da SAD bude uvučen u vječni rat u Ukrajini", on nastavlja izjavu: "… gdje su Rusi naprosto odlučili da nikada neće odustati i gdje uništavaju zemlju (Ukrajinu) projektilima."

Što se tiče Fleitzovih originalnih izjava za Newsmax, on je u tom intervjuu predstavio i što očito u Kongresu njegova struja Republikanske stranke očekuje da se događa nakon što su u tom domu na međuizborima u SAD-u osvojili većinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekao je da će se "žestoko debatirati u novom Kongresu" oko toga da bi SAD-u "moglo zatrebati to oružje (koje sad šalju Ukrajini) ako bi izbio rat između Kine i Tajvana", što je na tragu Trumpovih politika i za vrijeme njegovog predsjedavanja SAD-om i sad tijekom bitke među republikancima tko će biti njihov kandidat na novim predsjedničkim američkim izborima.

Fleitz je u intervju natuknuo i teoriju zavjere oko predsjednika Joea Bidena, za kojega je ustvrdio da je "očito da mentalno propada" i da je "pitanje tko uopće umjesto njega vlada Bijelom kućom".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tom dijelu Fleitzove izjave uklapaju se u njegovu sklonost teorijama zavjera od kojih je prva velika bila ona iz 2005. kad je s Boltonom pokušao progurati kao činjenicu tezu da Kuba razvija biološko oružje.

Hell's kitchen
Obiteljske tajne
Brak na prvu
Dosje Jarak
Bicemo prvaci sveta
default_cta
Poseta
Love Island: All stars
San snova
Sluga naroda
Zlatni dečko
default_cta
Megadance
Južni vetar
Gabby
Ljubavna zamka
U klinču
default_cta
Savršene majke
Oklada stoljeća
VOYO logo