RODITELJI I VRTIĆKE TETE ZARADILI KAZNENE PRIJAVE: / Osmislili način kako smanjiti račune i ne ostati bez subvencija

Image
Foto: PIXSELL/Ilustracija, Robert Anić

Roditelji vrtićke djece u Beogradu iznašli su način kako da doskoče Gradu i ne ostanu bez subvencija.

27.8.2017.
10:00
PIXSELL/Ilustracija, Robert Anić
VOYO logo

Naime, Beograd subvencionira dio cijena boravka mališana u privatnim predškolskim ustanovama, no subvencije se za djecu umanjuju 50 posto u slučaju da dijete u vrtiću nije boravilo zbog bolesti, godišnjeg ili trećeg razloga. Tada račun roditeljima itekako skače.

Kako se to ne bi događalo, neki su roditelji tražili od zaposlenika vrtića da im pišu "plusiće" i za djetetov nedolazak. Potvrđuje to i predsjednica Udruženja privatnih vrtića i ravnateljica jednog od njih Dušanka Tasić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dobili smo informaciju da je došlo do ozlijeđivanja jednog djeteta izvan vrtića, a da se ispostavilo da su mu za to vrijeme, dok je bio odsutan, bili pisani plusevi. Podnijete su kaznene prijave i protiv roditelja i protiv tog vrtića", ispričala je za Blic Tasić dodajući kako je Grad najavio kontrole koje će obilaziti vrtiće.

Dnevna cijena boravka u vrtiću (80 posto koji se ubvencionira) je oko 1000 dinara pa se dolazi do računice da svaki dan izostanka, kojih je tijekom ljeta itekako bilo zbog godišnjih odmora, mame i tate može stajati 500 dinara (nešto više od 4 eura).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema posljednjim podacima, Grad Beograd subvencionira boravak skoro 10.000 mališana u 167 privatnih predškolskih ustanova. I taj broj raste iz mjeseca u mjesec jer se otvaraju novi privatni vrtići.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ksw 96
Gledaj uživo 20.7. od 20 sati
VOYO logo