'ostali smo bez riječi!' / Roditelji Andreasa Lubitza objavom sjećanja na sina izazvali oštre rasprave u Njemačkoj

Image
Foto: Twitter

U objavi, čiju je kopiju prenio njemački tabloid Bild, roditelji zahvaljuju prijateljima, obitelji, vikaru i lokalnoj zajednici na potpori koju su dobili nakon smrti svog sina

4.4.2016.
13:19
Twitter
VOYO logo

Sjećanje koje su roditelji kopilota Germanwingsa Andreasa Lubitza, koji je namjerno srušio zrakoplov u francuskim Alpama i pritom ubio svih 150 putnika i članova posade, objavili u lokalnim novinama u povodu godišnjice gubitka sina i te tragedije, izazvala je u ponedjeljak oštru raspravu u Njemačkoj.

U objavi, čiju je kopiju prenio njemački tabloid Bild, roditelji zahvaljuju prijateljima, obitelji, vikaru i lokalnoj zajednici na potpori koju su dobili nakon smrti svog sina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Željeli bismo zahvaliti svima koji su nas podržali i pomogli nam u godini punoj užasa i straha, nevjerice, nemira, očaja i žalovanja s čime smo se morali pomiriti, nositi se s tim velikim gubitkom i sa svime što se dogodilo", napisali su roditelji i brat pokojnog Lubitza.

"Izgubili smo voljenu i dragocjenu osobu", napisali su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ta je objava naljutila roditelje žrtava. "Mi samo možemo posjetiti našu ubijenu djecu na groblju, a u sjećanju koje je objavila obitelj Lubitz njihov sin je opisan kao dragocjena osoba. Naša ljutnja ne može se izreći riječima...", rekli su za Bild roditelji jedne od žrtava preko svoje odvjetnice.

Otac druge žrtve pokazao je sućut, ali ga je razljutila činjenica da u objavi nisu spomenuti ubijeni u nesreći. "Ostao sam bez riječi zbog ove ignorancije i nedostatka poštovanja prema mrtvima", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Korisnici društvenih mreža također su pokazali sućut za obitelj Lubitz.

"Što je tako iritantno glede sjećanja koje su objavili roditelji? Andreas L. je bio bolestan, a ne zao", napisao je jedan korisnik Twittera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nemaju li roditelji pravo žaliti za svojim djetetom?", upitao je drugi.

Bild je prenio objavu sjećanja na dan kada su učenici u gradu Halternu nazočili bogoslužjima u dvije crkve za svoje prijatelje, koji su poginuli 24. ožujka prošle godine u zrakoplovu koji je tada 27-godišnji Lubitz namjerno srušio u francuskim Alpama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ksw 96
Gledaj uživo 20.7. od 20 sati
VOYO logo