RAZMJERI ZLOSTAVLJANJA U NIGERIJSKIM ISLAMSKIM ŠKOLAMA POSTAJU ZASTRAŠUJUĆI: / Oslobođeno još 500 muškaraca i dječaka

Oslobođeno je još 500 muškaraca i dječaka iz nigerijske islamske škole, od kojih su mnogi bili zlostavljani i vezani lancima

16.10.2019.
22:00
YouTube/Screenshot
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Policija je danas oslobodila oko 500 muškaraca i dječaka iz islamske škole u sjevernoj Nigeriji, a mnogi od njih bili su vezani lancima i zlostavljani, otkrili su policijski izvori o novoj policijskoj operaciji. Racija u Katsini bila je treća takva operacija u manje od mjesec dana. Ukupno je oslobođeno oko 1000 ljudi.

Vlada predsjednika Muhammada Buharija pod pritiskom je da poduzme hitne akcije kako bi oslobodila potencijalno tisuće druge djece iz sličnih škola diljem Nigerije.

Neljudski i ponižavajući uvjeti

Krajem rujna policija je pronašla više od 300 učenika i studenata raznih državljanstava, zatvorenih i okovanih u kući strave u susjednoj Kaduni. Voditelji škole su ih držali u neljudskim i ponižavajućim uvjetima pod krinkom da ih podučavaju Kuranu i da ih pedagoški čeliče, objasnio je glasnogovornik policije države Kaduna gdje su zarobljenici bili prikovani uz zidove, a neki su bili toliko jako pretučeni da nisu mogli sami hodati.

Uhićen je vlasnik nigerijske škole i još pet članova osoblja, otkrila su dva izvora. Policija je odbila komentirati raciju i blokirala je pristup mjestu događaja. U najvećem nigerijskom gradu Lagosu policija je 30. rujna oslobodila 19 žena i djevojaka koje su većinom bile otete, nakon čega su ih silovali otmičari koji su planirali prodati bebe.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali