BORBA SE NASTAVLJA / Talibani su okružili dolinu Pandžšir i tvrde da pobunjenici ne mogu pobijediti: Oni odgovaraju da se neće predati

Obje strane iznijele su različite podatke o gubicima druge strane, bez ikakvih dokaza i nije ih moguće provjeriti

2.9.2021.
17:09
Profimedia
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Talibanske snage i borci odani lokalnom vođi Ahmadu Masudu nastavili su u četvrtak borbe u dolini Pandžšir, posljednjoj afganistanskoj pokrajini koja pruža otpor talibanima, i obje strane tvrde da su zadnjih dana nanijele protivnicima velike gubitke.

Nakon pada Kabula 15. kolovoza, nekoliko tisuća boraca lokalnih milicija i ostataka vojske i specijalnih snaga okupilo se u Pandžširu.

Pod vodstvom Ahmada Masuda, sina bivšeg zapovjednika mudžahedina, pružaju otpor u toj strmoj dolini koju je teško napadati izvana. Pokušaji da se pregovorima pronađe rješenje nisu uspjeli.

Imaju potpunu kontrolu nad svim prijevojima

Glasnogovornik talibana Zabihulah Mudžahid rekao je da su njihovi borci ušli u Pandžšir i da kontroliraju dio teritorija.

"Započeli smo operacije pošto pregovori s lokalnim oružanim skupinama nisu uspjeli", rekao je. "Pretrpjeli su velike gubitke".

No, glasnogovornik Nacionalne fronte otpora Afganistana, koja okuplja pobunjenike, rekao je da imaju potpunu kontrolu nad svim prijevojima i ulazima i da su odbili pokušaje zauzimanja okruga Šotul na ulazu u dolinu.

Talibani kažu da pobunjenici ne mogu pobijediti

"Neprijatelj je više puta pokušao ući u Šotul iz Džabul-Saradža i svaki put nije uspio", rekao je, govoreći o gradu u susjednoj pokrajini Parvan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Obje strane iznijele su različite podatke o gubicima druge strane, bez ikakvih dokaza i nije ih moguće provjeriti.

Talibani tvrde da je dolina Pandžšir okružena sa sve četiri strane i da pobunjenici ne mogu pobijediti, a pobunjenici ističu da se neće predati.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali