Play ponuda

PRONAĐENE OBJE CRNE KUTIJE SRUŠENOG BOEINGA: / Kina i Etiopija prizemljile flote Boeing 737 MAX 8

Image
Foto: STR / AFP

Dan nakon nesreće u kojoj je poginulo 157 putnika i članova posade, pronađene su obje crne kutije putničkog zrakoplova Boeing 737 MAX 8

11.3.2019.
12:56
STR / AFP
Play ponuda

Pronađene su obje crne kutije putničkog zrakoplova Boeing 737 MAX 8 koji se srušio nedugo nakon polijetanja iz Adis Abebe, objavila je etiopska zračna kompanija Ethiopian Airlines u ponedjeljak, dan nakon nesreće u kojoj je poginulo 157 putnika i članova posade.

Crna kutija koja bilježi tehničke podatke leta kao i kutija koja snima razgovore u pilotskoj kabini "pronađene su", objavila je kompanija Ethiopian Airlines na svome Twitteru, prenosi agencija AFP.

Image
SRUŠIO SE BOEING 737 U ETIOPIJI, NEMA PREŽIVJELIH: /

Među poginulima jedan Srbin: 'Nadam se da ipak nije moj brat...'

Image
SRUŠIO SE BOEING 737 U ETIOPIJI, NEMA PREŽIVJELIH: /

Među poginulima jedan Srbin: 'Nadam se da ipak nije moj brat...'

Poteškoće nakon polijetanja

Zrakoplov na letu ET 302 između Adis Abebe i glavnog grada Kenije Nairobija srušio se u 8,44 sati po lokalnom vremenu u području gradića Bišofte 62 kilometara jugoistočno od glavnoga grada. Poletio je u 8,38 sati iz zračne luke Bole International. Pilot je nakon polijetanja rekao da ima poteškoća i da se želi vratiti i zato je zatražio odobrenje da se okrene i vrati u polazišnu zračnu luku.

Putnici su bili državljani iz više od 30 zemalja, a među njima bilo je liječnika i humanitarnih djelatnika. Službeni Beograd rekao je da je među putnicima bio i srbijanski državljanin, a prema medijima riječ je o djelatniku Svjetskog programa za hranu (WFP) pri Ujedinjenim narodima koji je osim srbijanske imao i službenu putovnicu UN-a.

Prizemljena flota Boeing 737 MAX 8

Ethiopian Airlines prizemljio je do daljnjeg svoju flotu Boeing 737 MAX 8. Kompanija ima flotu od četiri zrakoplova 737 MAX 8, ne računajući onaj koji se srušio u nedjelju, prema internetskoj stranici za praćenje letova FlightRadar24.

Nakon nesreće u Etiopiji i Kina je u ponedjeljak naložila svojim zrakoplovnim tvrtkama da do 18 sati obustave letove zrakoplovima 737 MAX 8.

Riječ o drugoj takvoj nesreći iste vrste zrakoplova - u listopadu prošle godine srušio se i Boeing 737 MAX 8 indonezijskog Lion Aira. I Indonezija je u ponedjeljak također odlučila obustaviti sve letove svojih zrakoplova tipa Boeing 737 MAX 8.

Play ponuda
Play ponuda