38 preživjelih / Pronađen čamac s migrantima koji je u srpnju isplovio iz Senegala: Najvjerojatnije 60 mrtvih

Image
Foto: Shutterstock/Ilustracija

Procjenjuje se da je u čamcu bila 101 osoba, rekla je za AFP glasnogovornica IOM-a Safa Msehli, dodajući da su najvjerojatnije 63 osobe umrle, a 38 je preživjelih, među njima četvero djece od 12 do 16 godina

16.8.2023.
23:04
Shutterstock/Ilustracija
VOYO logo

Više od 60 migranata najvjerojatnije je izgubilo život, a 38 je preživjelo u čamcu koji je početkom srpnja isplovio iz Senegala a pronađen je blizu Zelenortskih otoka, priopćila je u srijedu Međunarodna organizacija za migracije (IOM).

Procjenjuje se da je u čamcu bila 101 osoba, rekla je za AFP glasnogovornica IOM-a Safa Msehli, dodajući da su najvjerojatnije 63 osobe umrle, a 38 je preživjelih, među njima četvero djece od 12 do 16 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čamac je u ponedjeljak na Atlantskom oceanu, oko 270 km od Zelenortskog otoka Sala, uočio španjolski ribarski brod koji je obavijestio vlasti Zelenortske Republike, rekla je policija otočne zemlje koja je oko 600 km udaljena od senegalske obale.

Uz 38 preživjelih, spasioci su pronašli tijela sedam osoba, rekla je glasnogovornica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po izjavama svjedoka, kako prenose senegalsko ministarstvo vanjskih poslova i drugi izvori, čamac je isplovio iz Fass Boyeja na senegalskoj obali 10. srpnja sa 101 putnikom, senegalskim državljanima, osim jednog iz Gvineje Bisao.

Tako se 56 osoba vode kao nestale. Vlasti još nisu obznanile što se dogodilo nakon isplovljavanja piroge 10. srpnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zelenortski otoci su na pomorskoj migrantskoj ruti kojom svake godine tisuće Afrikanaca koji bježe od siromaštva i rata kreću u Europu, nadajući se boljem životu, unatoč opasnostima na tom putu koji je odnio stotine života.

POGLEDAJTE VIDEO: Kod Kanarskih otoka spašeno 86 migranata. Za brodom na kojem su bili još se uvijek traga

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj uživo 13.srpnja
VOYO logo