Play ponuda

'UZMI SJEKIRU, BIT ĆE VEĆA ŠTETA': / Procurila prepiska terorista s ISIS-om prije strašnog pokolja u Bavarskoj

Image
Foto: Facebook/Twitter

Dvojica muškarca u sjevernoj Bavarskoj u razmaku od tjedan dana počinila su krvave terorističke napade.

15.9.2016.
16:38
Facebook/Twitter
Play ponuda

Sadržaj prepiske objavile su njemačke novine Suddeutsche Zeitung. Njemačka policija poruke tretira kao dokaz da su napadač Riaz Khan Ahmadzai i Mohammad Dalee komunicirali s ISIS-om od početka planiranja do samog napada, prenosi The Local.

Sedamnaestogodišnji Riaz iz Afganistana sjekirom je napao putnike u vlaku u Wurzburgu. Uspio je ozlijediti nekoliko ljudi, a naposljetku ga je ubila policija. Šest dana nakon toga, Mohammed D., 27-godišnji tražitelj azila iz Sirije, detonirao je bombu u Ansbachu te ozlijedio najmanje 12 ljudi. U detonaciji je ubio i samog sebe.

Vlasti u Bavarskoj oba su napadača povezale s takozvanom Islamskom državom

Ahmadzai je u napadu planirao koristiti nož, no kako pokazuje komunikacija s ISIS-om, preporučeno mu je da izabere sjekiru.

'Nemoj, uzmi sjekiru. Šteta će biti veća', pisalo je u poruci iz središnjice. Ubrzo nakon toga, netom prije izvođenja napada, tinejdžer je napisao 'Počinjem', nakon čega mu je odgovoreno: 'Sada ćeš ići u raj'.

Šest dana kasnije 27-godišnji Mohammad Dalee detonirao je eksploziv u Ansbachu. I on se prije masakra čuo sa središnjicom.

'Ovo mjesto je prepuno ljudi', napisao je te dobio odgovor: 'Ubij ih sve na jednom velikom području, tako da svi leže na tlu. Pronađi mjesto i zaleti se u rulju. Probij policijske snage i bježi', odgovoreno mu je.

Budući da Mohammed nije reagirao na tu poruku, dobio je sljedeću:

'Zaboravi festival i pronađi restoran. Što ne valja s tobom? Ja bih to učinio i da je tamo samo dvoje ljudi. Vjeruj u Boga i kreni prema restoranu', glasila je poruka.

Play ponuda
Play ponuda