ISPLIVALI DETALJI / Progovorio prijatelj opasnog vehabije. Svojom odlukom šokirao razred: 'Bili smo zbunjeni'

Image
Foto: RTL Danas/Screenshot

Despotović je, prema riječima poznanika, baš u srednjoj školi izjavio da namjerava promijeniti religiju

5.7.2024.
8:31
RTL Danas/Screenshot
VOYO logo

Nakon napada ispred izraelskog veleposlanstva u Beogradu, zbog sumnje na terorističko udruživanje, u subotu je uhićen Igor Despotović (25).

Njegov dobar poznanik Kuriru je ispričao nekoliko zanimljivih detalja. Navodi da su ga drugi učenici maltretirali u školi pa je ostao povučen. "Igor je bio jedan od rijetkih dobrih momaka u toj srednjoj školi. Miran, pristojan, skromnog držanja, ali i previše povučen. Ni s kim se nije družio i na odmorima je stajao sam", objašnjava poznanik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Despotović je, prema riječima poznanika, baš u srednjoj školi izjavio da namjerava promijeniti religiju. "Profesoru vjeronauka je na satu otkrio da namjerava prijeći u islam. Svi smo bili zbunjeni i pitali se odakle mu ta ideja", kaže poznanik.

Image
HRVATSKA NA VELIKOM OPREZU /

Tko su opasni vehabije? Stručnjak: 'Evo zašto je Balkan, odnosno BiH i Srbija u fokusu'

Image
HRVATSKA NA VELIKOM OPREZU /

Tko su opasni vehabije? Stručnjak: 'Evo zašto je Balkan, odnosno BiH i Srbija u fokusu'

Vjeroučitelj ga je pokušao odgovoriti od te ideje, ali nije uspio - Despotovića su ranije vrbovali. "Igor mu je kao razlog svoje odluke naveo djevojku muslimanku s kojom se počeo viđati. Profesor je pomislio da se radi o hiru uslijed prve vatre ljubavi. Nije mogao slutiti da je Igor već tada stupio u kontakt s vehabijama iz Novog Pazara", dodaje poznanik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iste godine, pošto je završio školu, uhićen je zbog detaljnog planiranja da otme kamion i uleti u Knez Mihajlovu ulicu. Ovih dana uhićen je kao suradnik Miloša Žujovića iz Mladenovca, koji je prišao islamistima vjerojatno iz neke slične psihološke drame. Baš srpski momci, jedan iz Beograda, drugi iz srce Šumadije…", zaključuje poznanik. Podsjetimo, Žujović je u subotu ispred veleposlanstva samostrelom ranio policajca, koji ga je potom ustrijelio u samoobrani.

POGLEDAJTE VIDEO: Stručnjak za sigurnost o terorističkom napadu: 'Bilo je očekivano'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ksw 96
Gledaj uživo 20.7. od 20 sati
VOYO logo