PRIČA KOJA ĆE VAS STVARNO DIRNUTI: / Njemu doista može zahvaliti za svoj život

Image
29.5.2016.
9:12
prtsc Youtube

Sada, punih 18 godina kasnije, ponovno se našao uz nju u iznimno važnom trenutku njezina života.

Dirljiva je to priča iz SAD-a što ju je objavio Hartford Courant lokalni list iz grada u kojem je i započela. Naime, 25. lipnja 1998. godine policijski službenik Peter Gretz iznio je iz goruće zgrade petogodišnju Josi, te ju oživljavao u službenom automobilu kojim ih je njegov partner vozio do bolnice.

Tijelo ispod pepela

Getz je tog dana tek stigao na mjesto požara kada mu je vatrogasac u ruke dao djevojčicu koja nije pokazivala znakove života. Njezino tijelo pronašao je pod pepelom. Ocijenivši da nema vremena čekati dolazak ekipe hitne pomoći Getz je djevojčicu smjestio na stražnje sjedalo policijskog vozila i počeo ju oživljavati, dok je njegov kolega jurio prema bolnici. Dok su stigli do hitnog prijama Josi je već počela samostalno disati.

"Rekli su mi da sam mogla umrijeti da je policajac još neko vrijeme čekao hitnu pomoću", izjavila je Josi za NBC Connecticut.

Policajac Getz posjećivao ju je dok se oporavljala u bolnici. "To je jedan od onih trenutaka koji vam dirne srce i stalno vas prati", priznao je Getz za Hartfod Courant. "Vatrogasci su napravili svoj posao, ja sam napravio svoj, a liječnici u bolnici su odradili svoj dio posla. Rezultat toga je da je ova krasna mlada žena tu s nama".

Povezali se na Facebooku

Policajac je pratio kako je Josi napredovala u školi, no na kraju je izgubio kontakt s njom jer se njezina obitelj preselila u drugi grad.

Prije dvije godine ona ga je pronašla nakon što je u medijima objavljena fotografija kako je odnosi s požarišta. Poslala mu je poruku putem Facebooka i od tada su ponovno u kontaktu. "Taj čovjek mi je spasio život. Bit ću mu zauvijek zahvalna. On je moj anđao čuvar", rekla je Josi za WFSB nakon proslave na kojoj je, što se i podrazumijevalo, bio i policajac Getz.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno