Play ponuda

PREKRASNE HALJINE, ALI I JEDAN TEŠKO OBJAŠNJIV GAF: / Pogledajte što je predsjednica na obljetnici kraja rata nosila na nogama

Image

Na kaput je stavila britanski simbol, no to nije najveći problem

11.11.2018.
20:45
Play ponuda

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović sa suprugom Jakovom nalazi se u Parizu, gdje se gotovo 70 šefova država okupilo kako bi zajednički obilježili stogodišnjicu kraja Prvog svjetskog rata, na poziv francuskog predsjednika Emmanuela Macrona.

Na sinoćnjoj ceremoniji u muzeju Orsay bila je odjevena u elegantnu tamnoplavu haljinui cipelama na petu, a kao modni dodatak tu je bila sjajna cluttch torbica. Jakov je njen ooutfit pratio odabirom boje kravate.

shimmer fallback
shimmer fallback
Image
GRABAR KITAROVIĆ: /

'Pariški skup je važan ne samo zbog pijeteta prema prošlosti nego i zbog budućnosti'

Diskretna bež haljina, i stroža frizura

shimmer fallback
shimmer fallback

Idući dan tijekom ceremonije organizirane na slavnim Elizejskim poljanama, predsjednica je odabrala bež haljinu i kaput iste boje. U skladu s prilikama mijenjala se i frizura - od svečanije raspuštene kose u muzeju, do strože punđe dan kasnije na ceremenoji.

Crveni mak u znak sjećanja

shimmer fallback
shimmer fallback

Na rever kaputa stavila je crveni mak, britanski simbol sjećanja na poginule u ratovima, po uzoru na pjesmu U poljima Flandrije kanadskog vojnog liječnika Johna McCraea.

No to što je koristila britanski simbol (za razliku od recimo, Macrona koji je nosio trobojnicu, ili Trumpa koji je nosio plavu vrpcu), obzirom na njegovu univerzalnu prihvaćenost i nije toliko gaf koliko je bio njen odabir cipela. Mnogi su kritizirali njene štikle s leopardom uzorkom ističući kako je za dan sjećanja na poginule desetke milijuna ljudi mogla obuti nešto neupadljivije.

PREDSJEDNICA: ‘Netko pokušava napraviti razdor između Vlade i mene, treba to istražiti nakon ove objave rezultata anketa’

shimmer fallback
shimmer fallback
Play ponuda
Play ponuda