'ZASTRAŠUJUĆE' / Potopio se istraživački brod u Edinburghu, više ozlijeđenih: Svemu kumovao jaki vjetar?

Image
Foto: Profimedia

Glasnogovornica škotske policije kazala je da hitne službe interveniraju na ovom incidentu u Imperial Docku u Leithu. Ispričala je kako je policija pozvana u srijedu oko 8:35 sati ujutro te da su policajci ostali na mjestu događaja. Osim njih, na mjesto događaja došla je i Hitna, vatrogasci i timovi Obalne straže

22.3.2023.
13:58
Profimedia
VOYO logo

Veliki brod potopio se u suhom doku u Edinburghu u Škotskoj nakon čega je više ljudi ozlijeđeno, javlja Sky News. U tijeku je velika operacija spašavanja u Imperial Docku u Leithu nakon što se brod Petrel nagnuo prema desnom boku pod kutom od 45 stupnjeva. Škotska je služba Hitne pomoći na mjesto događaja poslala pet vozila, zračnu ambulantu, tri traumatološka tima i druge resurse. Došli su i vatrogasci i policija nakon dojave u 8:35 sati ujutro.

Pokojni suosnivač Microsofta, Paul Allen, kupio je i opremio istraživački brod Petrel. Vijećnik Leitha Adam McVey pojasnio je kako se brod pomaknuo zbog jakog vjetra, a incident je za one na brodu opisao "zastrašujućim" te je upozorio da se izbjegava to područje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na svom je Twitteru još napisao: "Moje misli su s onima koji su ozlijeđeni i nadam se d će se svi brzo oporaviti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glasnogovornica škotske policije kazala je da hitne službe interveniraju na ovom incidentu u Imperial Docku u Leithu. Ispričala je kako je policija pozvana u srijedu oko 8:35 sati ujutro te da su policajci ostali na mjestu događaja.

"Mole se građani da izbjegavaju to područje kako bi se omogućio pristup hitnoj službi", dodala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
U PRIJESTOLNICI KATRA /

Urušila se višekatnica u Dohi: Najmanje jedna osoba poginula, tragaju za preživjelima

Image
U PRIJESTOLNICI KATRA /

Urušila se višekatnica u Dohi: Najmanje jedna osoba poginula, tragaju za preživjelima

Svoje je timove na mjesto događaja poslala i obalna straža te, kako je potvrdio glasnogovornik, trenutno pomažu policiji u ovom incidentu.

"Oko 9:30 sati ujutro, spasilački timovi Obalne straže iz Fisherrowa, South Queensferryja i Kinghorna poslani su na mjesto događaja", rekao je glasnogovornik obalne straže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dales Marine Services, koji upravlja suhim dokom, rekao je da nema komentara.

FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo