Play ponuda

POTEZ BEZ PRESEDANA: / Država isključila internet na cijelom svom teritoriju na tjedan dana... Razlog će vas iznenaditi

Image
Foto: Thinkstock, LuckyBusiness

U nevjerojatnom iskazu predanosti fair playu i jednakim šansama za sve, Etiopija je isključila svoj internet tijekom tjedna završnih ispita.

5.6.2017.
10:54
Thinkstock, LuckyBusiness
Play ponuda

Ne samo internet u školama, već u cijeloj zemlji!

Sav pristup društvenim medijima prekinut je do 8. lipnja dok stotine tisuća učenika pristupa završnoj maturi, piše Mirror.

Razlog nacionalne blokade spriječavanje je objavljivanja ispitnih pitanja i odgovora na društvenim mrežama. Ovaj je problem prošle godine bio toliko raširen da je vlada odlučila poduzeti ozbiljne mjere.

"Isključivanje mreže učinjeno je kako bi se spriječilo curenje pitanja koje se dogodilo prošle godine", rekao je Mohammed Seid, direktor odnosa s javnošću etiopske Vlade. "Djelujemo proaktivno. Želimo da naši učenici budu koncentrirani i oslobođeni psihološkog pritiska i distrakcija."

Seid nije rekao kada će točno internet ponovo biti 'uključen', ali je rekao kako je blokada fokusirana na društvene medije.

Image
PONOVNO PROBLEMI S ENGLESKIM: /

Maturanti znali rješenja prije njihove službene objave

Image
PONOVNO PROBLEMI S ENGLESKIM: /

Maturanti znali rješenja prije njihove službene objave

Većina vitalnih službi poput on-line bankarstva, ambasada i međunarodnih organizacija ostala je operativna.

Adis Abeba, glavni i najveći grad Etiopije već je i prije zabranjivao društvene medije. Protuvladini protesti rezultirali su blokiranjem Facebooka i Twittera. Ovaj se put blakada barem koristi za sprječavanje varanja na ispitima.

Bi li ovako što bilo izvedivo i u Hrvatskoj?

Play ponuda
Play ponuda