POLICIJA U BIH EVAKUIRA SVE ILEGALNE MIGRANTE IZ BIHAĆA: / Žele ih sve smjestiti u 20 kilometara udaljeni kamp

S prvim proljetnim danima ponovo su oživjele rute kojima su ilegalni migranti ranije pristizali

18.5.2021.
12:06
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Gradske vlasti Bihaća naložile su u utorak lokalnoj policiji da sve ilegalne migrante koji se tamo nalaze izmjeste i prebace u kamp u selu Lipa udaljenom dvadesetak kilometara.

Lokalni su mediji izvijestili kako je najmanje 250 migranata koji su boravili u devastiranoj zgradi nekadašnjeg doma umirovljenika pod policijskom pratnjom već u jutarnjim satima evakuirano i prevezeno u kamp koji je predviđen za njihov trajniji smještaj.

Akcija se nastavlja i u narednim danima

Odmah nakon toga komunalne ekipe i pripadnici civilne zaštite započeli su s čišćenjem tog objekta kojega će zaštititi fizičkim zaprekama kako se ubuduće u njega ne bi moglo ulaziti.

Gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić potvrdio je kako je ovo tek početak akcije koja će se nastaviti i u narednim danima.

"Postoji još nekoliko lokacija u gradu na kojima borave migranti. To je, prije svega zgrada bivše tvornice 'Krajinametal' koju ćemo također u narednim danima isprazniti, očistiti i zapečatiti. Ima i dosta napuštenih kuća u gradu koje koriste migranti, i to će biti obuhvaćeno ovom akcijom. U kampu Lipa ima dovoljno mjesta za sve", kazao je Fazlić kako ga citira portal Klix.

Ponovo oživjele rute kojima su oni ranije pristizali

Po odluci gradskih vlasti Bihaća još prošle godine zatvorena su dva prihvatna centra za ilegalne migrante koji su se nalazili u samom gradu te su oni premješteni u selo Lipa iako tada tamo nije bilo uvjeta za boravak u zimskom razdoblju.

Nakon toga je uz potporu EU počelo opremanje ovog kampa kontejnerima te nužnom infrastrukturom uz plan da se tamo osiguraju uvjeti za trajniji boravak do tisuću i pol migranata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Pandemija koronavirusa i zima privremeno su zaustavili priliv ilegalnih migranata koji preko BiH pokušavaju doći do Hrvatske i drugih država EU no s prvim proljetnim danima ponovo su oživjele rute kojima su oni ranije pristizali.

Ranije ovog mjeseca policija je otkrila skupinu u kojoj je bilo 60 migranata iz Afganistana, uključujući i djecu a oni su do istočne Bosne dospjeli prešice iz pravca Albanije i Crne Gore. Ti su migranti sada smješteni u jedna od dva prihvatna centra u okolici Sarajeva.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali