POLICAJAC ZAUSTAVIO CRNKINJU U AUTOMOBILU PA SE IZNENADIO: / 'Ja sam državna odvjetnica'

Dvojica policajaca uhvaćena su na snimci dok pokušavaju objasniti zašto su zaustavili automobil koji je vozila prva i jedina crnkinja koja je državna odvjetnica na Floridi.

13.7.2017.
21:24
Foto: Screenshot Youtube

Aramis Ayala, državna odvjetnica Floride, zaustavljena je 19. lipnja. Kad se policajac približio njezinom automobilu, ona je iz novčanika izvukla vozačku dozvolu i predaja je policajcu. On ju je upitao za koga radi, a začudio se kad je čuo da je državna odvjetnica.

Zbunjeni policajci mucali o rutinskoj provjeri

Policajac se, zbunjen, odmah dao u objašnjavanje zašto ju je zaustavio. Rekao je da je obavljao rutinsku provjeru tablica njezina automobila, nije ih pronašao u bazi pa ju je zaustavio.

Ona je upitala zbog čega je provjeravao njezine tablice, a policajac je, mucajući, objašnjavao da je to nešto što se stalno radi kako bi se provjerilo jesu li automobili možda ukradeni ili nešto slično.

'Osim toga, stakla su vam dosta tamna, a to je još jedan razlog za zaustavljanje', rekao je policajac.

Državna odvjetnica, vidno iziritirana, zatražila je njihove policijske kartice, a niti jedan od policajaca nije karticu imao sa sobom pa su joj napisali svoje kontakt podatke na komad papira.

Policija u Orlandu rekla je da dopušta provjeru registarskih oznaka.

'Policajci koji su obavljali provjeru nisu dobili nikakve podatke o registraciji tog vozila. Kao što vidite na snimci koju je izdala policija u Orlandu, prozor na vozilu bio je vrlo taman, zbog čega policajci nisu mogli vidjeti tko je u automobilu i koliko je ljudi u njemu', priopćeno je iz policije.

Dodaju i da državna odvjetnica nije uložila žalbu zbog ovog zaustavljanja.

Ayala radi na premošćivanju jaza različitih skupina

Ayala, inače javna braniteljica, kandidirala se za državnu odvjetnicu, a pritom je obećala raditi na transparentnosti i premošćivanju jaza između pripadnika različitih zajednica.

U izjavi za The Independent rekla je da tijekom vožnje nije prekršila niti jedan zakon.

'Iako su registarske oznake povjerljivi podaci, moje su bile pravilno registrirane, po svim zakonima, a tamni prozori također ne krše nikakav zakon koji vrijedi na Floridi', dodala je.

'Moj je cilj konstruktivnost i međusobno poštovanje zajednice i onih koji provode zakone. Veselim se otvorenom razgovoru sa šefom policije u Orlandu', rekla je.

Ayala je nedavno punila novinske naslovnice zbog toga što je odbila nastavak provedbe smrtne kazne na suđenju Markeithu Loydu, optuženom za ubojstvo policajca Debra Claytona i njegove trudne bivše djevojke Sade Dixon.

Guverner Floride Rick Scott izuzeo ju je iz tog slučaja, a njezin postupak je nazvao 'odbijanjem provedbe borbe za pravdu'.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali