OBALNI GRADIĆ POSTAO PRIJESTOLNICA RAZVRATA: / 'Mislili smo da se turisti ovdje dolaze odmoriti, a kad ono...'

Britanski obalni gradić prepun je malih javnih kuća koje se iznenada pojave u ljetnim odmaralištima. U samo šest mjeseci policija ih je otkrila 14.

5.1.2017.
14:56
Pixabay

Svodnici i prostitutke izbjegavaju vlasti tako što unajmljuju naizgled nevine kuće u Newquayu, u Cornwallu. Smještaj pretvore u privremene javne kuće, a zatim pobjegnu drugdje, piše Daily Mail.

Prostitutke - žrtve trgovine ljudima

Policija je izjavila kako se boji da su žene koje rade u tim javnim kućama žrtve trgovine ljudima. Dodali su kako problem postaje sve veći u odmaralištu Newquay, popularnom gradiću za tulumarenje, momačke i djevojačke proslave, ali da nije izoliran na to mjesto već da kriminalci vjerojatno operiraju po širem području.

Problem je prvi put otkriven u srpnju nakon što su susjedi primijetili sumnjive muškarce kako dolaze i odlaze u raznim satima iz jedne kuće. Odonda je u NewQuayu otkriveno 14 privremenih bordela.

"Ne mislim da ovaj problem postoji samo u Newquayu, gotovo je sigurno da se događa širom zemlje", izjavio je inspektor Dave Meredith.

"Zabrinuti smo za žene koje rade u tim bordelima, pristup nam je orijentiran na žrtve, zabrinuti smo zbog njihove ranjivosti te da bi mogle biti žrtve trgovine ljudima."

Online rezervacija i plaćanje vlasniku

Prostitutke se brzo kreću, obično su bordeli otvoreni oko tjedan dana prije nego što krenu dalje. Rezerviraju smještaj preko interneta, najčešće apartmane čiji vlasnik živi na drugome mjestu i ne zna što se događa, iako ponekad koriste i hotele.

"Kako rezerviraju online, vlasnik dobije novac elektroničkim putem bez da išta zna, oni se usele, rade oko tjedan dana najviše, nekad i kraće, a zatim se presele negdje drugdje", objašnjava inspektor. "S obzirom na to da je sve tako brzo teško im je ući u trag."

Dokazi upućuju da većina prostitutki dolazi u Newquay iz istočne Europe.

Možda će te zanimati

SVE TAJNE ZAGREBAČKE STRIPTIZETE /

'Političari su izuzetno neugodni, stalno dobivam bizarne ponude. Jedna je bila posebno jeziva...'

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali