Play ponuda

Pilot Boeinga nije slušao upute kontrolnog tornja

shimmer fallback

Libanonski ministar prometa izjavio je u utorak kako pilot zrakoplova Ethiopian Airlinesa, koji se u ponedjeljak srušio u Sredozemno more, nije slijedio upute kontrolnog tornja.

26.1.2010.
12:34
Play ponuda

Libanonski ministar Ghazi Aridi izjavio je kako pilot Ethiopian Airlinesa nije letio u smjeru kojeg mu je preporučio kontrolor leta u zračnoj luci u Bejrutu. Ministar je izjavio kako su iz tornja "zatražili da ispravi smjer, ali onda je on napravio čudan i brz okret".

Dodao je kako nije jasno zašto je pilot to učinio, a moguće je i da su stvari izmakle njegovoj kontroli.

Kao i većina zrakoplova, i Boeing 737 ima vlastitu radarsku kontrolu vremena, pa je moguće i kako ju je pilot koristio kako bi izbjegao ulijetanje u oluju.

Inače, ni 24 sata nakon nesreće spasioci nisu našli preživjele, a dosad je iz mora izvučeno 34 tijela. Nastavlja se i potraga za crnom kutijom koja bi trebala objasniti što se dogodilo.

Boeing 737 Ethiopian Airlinesa s 90 putnika i članova posade srušio se u ponedjeljak u Sredozemno more nekoliko minuta nakon polijetanja iz zračne luke u Bejrutu. Zrakoplov se vjerojatno raspao u zraku prije pada u more.

Prethodni članak:

arti-201001250032006

Play ponuda
Play ponuda